Свободівці вимагають відновлення військової частини в Тернополі

Свободівці вимагають відновлення військової частини в Тернополі

16.04.14 08:51 0 692
У зв'язку з неспокійною ситуацією на сході України питання про відновлення західних військових частин є надзвичайно актуальним. Свою активну позицію з цього приводу висловлюють представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода", члени різних громадських організацій, пересічні тернопільці та гості міста. Зокрема, нещодавно голова Тернопільської обласної облдержадміністрації та міський голова Тернополя написали відповідне звернення до Міністерства оборони України.

"Ще 23 листопада 2012 року сесія Тернопільської міської ради ухвалила звернення до колишньої влади про недопущення розформування військової частини, але тоді, на жаль, до нас не дослухалися. ситуація в країні кардинально змінилася, тому ми продовжуємо перемовини. Вже 24 березня цього року я особисто звернувся до в. о. міністра оборони на той час Ігоря Тенюха з аналогічним проханням, тому ми маємо сподівання, що цього разу нас почують.

У місті є належна матеріяльно-технічна база та навчальний центр на території колишньої військової частини в Тернополі. Саме тому міська рада здійснить усі необхідні кроки для налагодження тісної співпраці всіх гілок влади з питань функціонування, розвитку та боєздатності військової частини", – запевнив міський голова Тернополя свободівець Сергій Надал.

Позицію Тернопільської міської ради щодо відновлення військової частини у місті активно підтримує Тернопільська обласна державна адміністрація, зокрема її голова Олег Сиротюк. Нещодавно він особисто відвідав розформовану Тернопільську одинадцяту гвардійську артилерійську бригаду. Очільник області оглянув стан приміщень та територію в цілому. Також для відновлення військової частини та військкоматів у Тернопільській області відкрили благодійний рахунок у Червоному хресті.

"Відновлення війська і його боєздатності як і допомога біженцям з Криму – це одні з наших основних завдань, тому ми відкриваємо рахунок для збору коштів на ці потреби. У наглядову раду, яка буде контролювати цей процес, увійдуть представники адміністрації, облради, а також журналісті. Ми виступаємо за побудову сучасних Збройних сил та відновлення престижності служби у ЗСУ та інших військових формуваннях держави", – заявив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

"За правління режиму Януковича цілеспрямовано розвалювалася армія, зокрема і на заході України. Ми залишилися практично без військової частини, тому виступаємо за її повернення. Якщо ми не матимемо своєї армії, то ми годуватимемо чужу. Ми розуміємо, що зараз дуже нелегкий час, коли ворог захопив Український кримський півострів і вже зазіхає на наш схід, але Міністерство оборони ще не дало своєї офіційної відповіді. Сподіваємося, що відповідь буде однозначно позитивною. Принаймні ми на цьому наполягаємо!" – запевнив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 15 квітня -День карного ...

КОМЕНТАРІ