На Тернопіллі подаючи милостиню на вулиці, пильнуйте власні гаманці

На Тернопіллі подаючи милостиню на вулиці, пильнуйте власні гаманці

16.04.14 10:41 0 579
Напередодні Великодня на вулицях Тернополя, як це зазвичай відбувається,збільшилась кількість жебраків. У вічі одразу кидається, багато з них - немісцеві. До нас прохачі їдуть, бо знають добру вдачу тернополян. Та не поспішайте подавати милостиню кожному зустрічному, бо жебрацтво вже давно із соціального явища переросло у непоганий бізнес.

Найчастіше з простягнутою рукою з регіону в регіон кочують безхатьки, громадяни, для яких це є основним способом заробітку або ж ті, хто збирає кошти для підтримки кримінальних груп. Зі слів заступника начальника управління громадської безпеки - начальник відділу дільничних інспекторів міліції Олександра Розпутнього, останні на території нашої області помічені не були.

- Ми виявляємо волоцюг та повідомляємо про них відповідні служби для здійснення соціального супроводу, регулярно проводимо із ними профілактичні бесіди, - розповів Олександр Розпутній. - Забрати з вулиць їх немає куди – для цього потрібні спеціальні притулки. Та й затримувати за жебрацтво не можемо, адже це не є порушенням закону, інша справа, якщо така людина скоїла крадіжку чи грабіж, але таких випадків цього річ не зареєстровано.

Незважаючи на позитивну статистику, міліціонери все ж радять бути обачними, коли подаєте милостиню. У жодному разі не демонструйте жебракові вміст свого гаманця чи портмоне. Краще відійдіть убік, вийміть кілька монет чи купюру, а вже потім подайте їх. Пильнуйте за своїми речами та кишенями, перебуваючи в людних місцях, на кшталт вокзалів, автобусних зупинок, ринків – там волоцюг найбільше, а також чимало тих, хто тільки й чекає зручної нагоди залізти до чужої кишені.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В МВФ очікують на розгляд ...

КОМЕНТАРІ