Очільники області запросили керівників автономного краю Сербії Воєводина на Тернопільщину

Очільники області запросили керівників автономного краю Сербії Воєводина на Тернопільщину

16.04.14 16:21 0 669
Відбулася зустріч керівників обласної ради Василя Хомінця та ОДА Олега Сиротюка із головою та секретарем Національної ради української національної меншини Сербії – Йосефом Сапуном та Далібором П’єкни.

«Україна зараз поранена, але вона не забуває про своїх синів та дочок, які проживають в інших країнах, – наголосив Василь Хомінець. – І тепер, коли є повне порозуміння між різними гілками влади Тернопільщини, співпраця нашого краю із українською діаспорою набуватиме нового розвитку у різних галузях – культурній, освітній, господарській. Зазначу, що Тернопільська обласна рада одна з небагатьох в Україні, яка прийняла та реалізовує Програму співпраці із закордонними українцями. Ми маємо над чим працювати і, переконаний, ця співпраця буде плідною».

Василь Хомінець подякував представникам Національної ради української національної меншини Сербії за підтримку нашої держави у цей складний час, а також і усій Сербії за те, що стали на бік України і не визнають анексії Криму та засуджують агресію Росії.

Очільник обласної ради також висловив сподівання, що українці Сербії стануть лобістами підписання договору про співпрацю Тернопільщини з автономним краєм Сербії Воєводина, що було заплановано кілька років тому. Василь Хомінець одразу на зустрічі запропонував підготувати запрошення для керівників автономного краю відвідати Тернопільщину.

ж, 15 квітня, запрошення було підготовлено та передано через представників Національної ради української національної меншини Сербії.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Срібний виступ луцької ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ