В Луцьку навчання медичних працівників

В Луцьку навчання медичних працівників

17.04.14 13:56 0 728
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я кількість випадків захворюваності та смертності, викликаних злоякісними новоутворами, буде поступово збільшуватися. При цьому можна було б попередити 40 відсотків захворювань, якби люди вели здоровий спосіб життя та покращились способи виявлення. Отже основними напрямками зниження захворюваності та смертності від раку є профілактика захворювання та раннє його виявлення.

Управління охорони здоров’я міської ради разом з обласним онкологічним диспансером організувало і провело семінар з навчання середніх медичних працівників амбулаторних лікувально – профілактичних закладів міста щодо їх навчання методикам діагностики візуальних форм онкологічних захворювань.

Лікарі онкодиспансеру: завідувач консультативною поліклінікою, лікар – мамолог Федорчук В.М, лікар – хірург Костюк В.А, лікар – гінеколог Скубінська О.С. ознайомили учасників семінару із сучасними підходами до діагностики візуальних форм раку, наголосили на ролі фельдшерів, медичних сестер та акушерок щодо раннього виявлення та профілактики раку.

Найближчим часом такі семінари планується провести із лікарями та іншими категоріями середніх медичних працівників.

Сумісна робота управління та онкодиспансеру є внеском у виконання заходів міської цільової Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2008-2016 роки.

Управління охорони здоров’я

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ