До дня народження Возницького онучки Новаківського подарували Львівській галереї роботу діда

До дня народження Возницького онучки Новаківського подарували Львівській галереї роботу діда

17.04.14 16:57 0 875
Щоб вшанувати пам’ять про Бориса Возницького, який міг би 16 квітня, відзначити 88-ий день народження, онучки Олекси Новаківського – Ольга та Оксана Новаківські – подарували Національній галереї мистецтв ім. Б. Возницького роботу свого діда «Портрет Дмитра Левицького».

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Подароване полотно одразу ж розмістять у експозицію Національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького для загального огляду. На картині – портрет Дмитра Левицького, який був послом УНР у Копенгагені та головою Української парламентської репрезентації в польському сеймі.

«Нинішні події в Україні перегукуються із зародженням України у 1918-році. Дмитро Левицький – це незаслужено забуте ім’я. Його портрет достойний, щоб експонувати у залах Галереї мистецтв», – зазначила внучка Олекси Новаківського Ольга Новаківська.

«Борис Возницький дуже б радів такому подарунку, хоча саме він завжди на свої дні народження любив робити дарунки мешканцям Львова – чи то музей відкривав, чи організовував нову виставку», – розповіла директор Національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Лариса Разінкова.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Не Свари мене, Мамо
Наступна новина: НБУ зміцнив офіційний курс ...

КОМЕНТАРІ