У Луцьку відкриють виставку «Совєти в Польщі»

У Луцьку відкриють виставку «Совєти в Польщі»

17.04.14 08:07 0 676
У луцькій арт-галереї Спілки художників відкриють виставку «Совєти в Польщі 1939-1993» Інституту національної пам’яті у Варшаві.

Про це IA ZIK повідомив консул Генконсульства Польщі в Луцьку Криштоф Савіцький.

Виставка підготовлена відділом бюро громадської освіти. На 56 стендах представлено близько 150 фотографій, що показують різні форми залежності Польщі від Радянського Союзу. Основна частина експозиції охоплює період 1944-1993 років. Проте, автори представили більш широкий контекст польсько-радянських відносин, від польсько-більшовицької війни, через пакт Молотова-Ріббентропа, Катинську трагедію, Ялтинську конференцію, аж до виходу з території Польської Республіки останніх військ групи армій Півночі Радянської армії в 1993 році.

Виставка включає в себе не тільки справи політичні чи економічні, а й культурні, а також міжлюдські відносини і способи взаємного сприйняття.

Виставка є наступним етапом організованої варшавським відділом бюро громадської освіти серії подій на тему методів, масштабу і форм залежності Польщі від СРСР, які розпочалися науковою конференцією «В обіймах «Великого брата». Совєти в Польщі 1939-1993».

Виставку відкриють 18 квітня о 16.00 в арт-галереї Волинської організації Національної спілки художників України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За добу на ...
Наступна новина: Своє професійне свято ...

КОМЕНТАРІ