Фільм про Шевченка «Ген свободи» побачили у 14 країнах

Фільм про Шевченка «Ген свободи» побачили у 14 країнах

17.04.14 14:51 0 678
Документальну стрічку до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка «Ген свободи» виробництва Національної телекомпанії України показали в багатьох країнах світу. Зокрема, стрічку про Кобзаря побачили у Португалії, Данії, Грузії, Саудівській Аравії, Узбекистані, Швейцарії, Малайзії, Вірменії, Лівані.

Про це повідомляє прес-служба Першого Національного.

У Португалії фільм «Ген свободи» показали на літературно-мистецькому вечорі до 200-річчя від дня народження Шевченка, що відбувся на філологічному факультеті Університету Лісабона. Посольство України в Данії організувало перегляд фільму для представників дансько-української громади в рамках заходів із святкування 200-річчя дня народження Шевченка.

У Грузії «Ген свободи» переглянули слухачі курсів української мови, що діють на базі Посольства України в Грузії. Прем’єра документального фільму НТКУ у Швейцарії відбулася у Фрібурзькому університеті. У Малайзії стрічку побачили відвідувачі лекції Посла І. В. Гуменного в м. Кота-Бару, штат Келантан. Посольство України в Узбекистані зробило копії фільму та розповсюджувало серед представників дипкорпусу, акредитованих у Ташкенті, української діаспори та молоді, яка перебуває в країні.

Урочисті заходи з нагоди 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка було організовано й Посольством України в Саудівській Аравії. Фільм «Ген свободи» було показано на урочистому зібранні за участю співробітників Посольства, представників дипкорпусу та громадян України. У Республіці Молдова цей фільм побачили представники української громади в м. Кам’янка під час урочистостей, пов’язаних із святкуванням 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

У Вірменії документальну стрічку презентували на літературно-творчому вечорі Шевченка в Єреванській філії Тернопільського національного економічного університету. Посольство України в Лівані організувало збори української громади в Бейруті.

«Ген свободи» також був продемонстрований у Вірменії, Італії,Нігерії та Йорданії.

«Така широкомасштабна просвітницька акція спрямована на популяризацію української культури в інших країнах. 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка стало тією датою, яка об’єднала українців по всьому світу, тому телекомпанія запропонувала дипломатичним установам показати документальний фільм про Тараса Шевченка», – розповіла заступник генерального директора НТКУ з питань міжнародного співробітництва Вікторія Романова.

Документальний фільм «Ген свободи» присвячено маловідомим сторінкам життя Тараса Шевченка. Його автори розмірковують над тим, що спонукає інші народи світу досі ставити пам’ятники Великому Кобзареві, адже на у світі налічується понад тисяча пам’ятників Тарасові Шевченку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ