У Рівному керівники міста разом з дітьми малювали писанки миру і щастя

У Рівному керівники міста разом з дітьми малювали писанки миру і щастя

17.04.14 16:00 0 699
У Рівному керівники міста разом з дітьми малювали писанки миру і щастя

Заквітчані, з різноманітними геометричними фігурами чи гілками дерев, з сонцем або хрестом – ось такі різнокольорові писанки малювали власними руками діти – вихованці навчально-реабілітаційних центрів «Особлива дитина» та «Пагінець». На традиційне щорічне свято«Великоднє дерево» завітали й давні друзі малечі – міський голова Рівного Володимир Хомко, його заступник Галина Кульчинська та начальник управління освіти Василь Харковець. Із пензлем, фарбою, клеєм у руках керівництво міста разом з дітьми створювали декоративні великодні яйця.

Писанкарство – є давньою українською традицією, яку українці зберігають, підтримують і передають майбутнім поколінням. Напередодні світлого свята Христового Воскресіння цю гарну традицію вкотре підтримали у «Особливій дитині». Темою цьогорічного художнього дійства стала «Єдність країни». Адже мир і спокій, які несе у собі Великодень, як ніколи є актуальними для нашої країни.

– Мені дуже хочеться, щоб у нашій країні нарешті настав мир і спокій. Хочу, щоб наші діти зростали щасливими,– розповів про свої бажання Володимир Хомко, який вже шостий рік поспіль участь у художньому дійстві «Великоднє дерево». – Я намалював на своїй писанці квітку і сонце, як символи щасливого майбутнього. Сподіваюся, що у нашій державі все буде добре.

Галина Кульчинська і Василь Харковець хоч і неодноразово втілювали свої художні таланти у писанкарстві, але вперше робили писанки у техніці декупаж.

– Це дуже цікаво. Робота виходить гарною і оригінальною. Ніколи б не подумала, що таку красу можна зробити ось так просто з допомогою серветки і клею, – поділилась враження Галина Кульчинська.

За столами поруч із гостями над великодніми писанками трудилися й вихованці центрів «Особлива дитина» та «Пагінець», для яких такі дійства є важливою подією. Адже у кожну свою роботу вони вкладають серце і душу.

Наприкінці художнього дійства малеча отримала від міського голови солодкі подарунки. Не залишились без презентів й самі гості свята. Для кожного з них діти своїми руками вишили рушнички, на яких великими літерами написано «Україна єдина».

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українці Португалії ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ