На Тернопіллі Михайло Головко провів зустріч з представниками організації мисливців та рибалок Кременеччини

На Тернопіллі Михайло Головко провів зустріч з представниками організації мисливців та рибалок Кременеччини

17.04.14 16:28 0 718
13 квітня 2014 року в сесійній залі Кременецької районної ради відбулися загальні збори мисливців і рибалок Кременецької районної організації Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР), на які були запрошені народний депутат України від ВО "Свобода" Михайло Головко та депутат Тернопільської обласної ради Богдан Гачкевич. Учасники зібрання обговорили проблемні питання розвитку мисливського та рибальського господарства на Кременеччині, зокрема схвалили перехід організації на госпрозрахункову форму ведення господарства та завершення процесу з виготовлення документації на право оренди терміном на 49 років водойм "Кушлин" та "Королівський міст".

Для захисту угідь від браконьєрів, у зв'язку з проявом певної пасивності у цій справі з боку правоохоронних органів, на зборах ухвалили рішення про створення загону оперативного реагування у кількості 40 членів УТМР. Окрім вирішення форс-мажорних проблем, що можуть виникнути в процесі планового ведення господарства, цей підрозділ за потреби може бути залучений до охорони громадського порядку на території району та протидії різного роду викликам, що спричиняються слабкістю виконавчої влади на Кременеччині.

Народний депутат Михайло Головко ознайомив присутніх з політичною ситуацією на південно-східних теренах України та дав свою оцінку законопроєкту "Про мисливське господарство та полювання", внесеного депутатами Верховної Ради України Н. Шуфричем, Н. Калєтніком та І. Шенцевим, який, відстоюючи інтереси можновладців, ставить за мету ліквідацію всіх громадських організацій, дотичних до мисливства і рибальства в Україні, і передусім Українське товариство мисливців і рибалок. На противагу цьому законопроєкту зареєстровано альтернативний, автором якого є народний депутат України Ірина Сех. "У цьому документі якраз враховані інтереси саме громадських організацій і, зокрема, УТМР, якому в цьому році виповнюється 92 роки з часу його заснування. У законопроєкті враховано майже всі пропозиції, що надійшли від УТМРівських структур, в тому числі і від Тернопільської організації, а отже у випадку, якщо він буде проголосований, право рядових мисливців на доступне полювання буде захищено", – зазначив Михайло Головко.

Депутат Тернопільської обласної ради Богдан Гачкевич пообіцяв учасникам зібрання, що обласна рада повернеться до питання оренди мисливських угідь користувачами, зокрема перегляне термін оренди угідь Кременецькою райорганізацією УТМР, який у минулому році облрада продовжила тільки до 2020 року, тоді як мінімальний термін оренди, передбачений чинним законодавством, становить 15 років.

Запрошені на збори депутати дали також відповіді на численні запитання кременчан, що здебільшого носили мали досить гострий характер і стосувалися як політичного життя країни, так і соціяльної галузі, зокрема пообіцяли проконтролювати справедливий розподіл по районах нових карет швидкої допомоги, які надійшли до обласного центру.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У березні на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ