Міліція Житомирщини та громада розшукали двох зниклих 10-річних дівчаток

Міліція Житомирщини та громада розшукали двох зниклих 10-річних дівчаток

17.04.14 16:30 0 659
До чергової частини Новоград-Волинського МВ міліції надійшло тривожне повідомлення про зникнення двох школярок. За кілька годин пошуків дівчаток знайшли на околиці міста. Як виявилось, подружки таким чином святкували день народження однієї з них.

Про зникнення дітей до міліції повідомила мама іменинниці. Жінка, повернувшись з роботи, не застала донечку вдома, а її мобільний телефон не відповідав. Згодом виявилося, що дівчинка зникла разом з найкращою подругою. Коли родичі та сусіди, які долучилися до пошуків, не змогли самостійно відшукати дітей – зателефонували до правоохоронців.

- Перевірялось все: від будинків, магазинів, кіосків до лісосмуг та водойм, - коментує начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка. – Знайшли мандрівниць за кількасот метрів від домівки бабусі однієї з дівчаток, котра мешкає майже на околиці міста. Діти розбили намет і святкували День народження однієї з них.

Як виявилось, іменинниця вирішила запросити свою подругу святкувати на природу. Дівчинка прихопила з собою подаровані їй напередодні гроші та дитячий намет. А щоб ніхто не «заважав» розважатися на імпровізованому пікніку, школярки вимкнули мобільні телефони.

Згодом, коли надворі вже стемніло та почав накрапати дощ, дівчатка зрозуміли, що вчинили недобре та злякались. Ювілярка, увімкнувши свій мобільний телефон, побачила безліч пропущених дзвінків та зрозуміла, що їх розшукують. Проте на наступні телефонні дзвінків так і не наважилась відповісти, побоюючись покарання.

Міліціонерам вона розповіла згодом: «Мені стало соромно. А ще я бачила у фільмах, що коли телефон увімкнений, то міліція обов’язково знайде людину».

Дівчаток передали схвильованим батькам. Вони пообіцяли, що більше не йтимуть з дому, не повідомивши про своє місце знаходження дорослим.

Правоохоронці звертаються до батьків: подбайте про безпеку ваших дітей. Обов’язково цікавтеся, де вони перебувають і чим займаються під час відсутності дорослих. Поясніть своїм чадам небезпеку самостійних подорожей, розкажіть про правила безпечної поведінки на вулицях, у громадських місцях тощо.

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У березні на Львівщині ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ