Буковинські міліціонери у період спецзаходів вилучили арсенал зброї

Буковинські міліціонери у період спецзаходів вилучили арсенал зброї

18.04.14 16:07 0 610
З початку року правоохоронці задокументували 83 кримінальних правопорушення пов’язаних із незаконним обігом зброї, за якими 41 особі повідомлено про підозру. Вилучено 51 одиницю різноманітної зброї, майже півтора кілограма пороху та 533 набої різного калібру.

Під час зустрічі із журналістами заступник начальника УМВС області Олег Попов розповів, що на території області проводяться оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на вилучення зброї, яку громадяни незаконно зберігають.

Лише за останній місяць у громадян вилучено 12 револьверів і пістолетів, 23 одиниці холодної зброї, 6 обрізів рушниць, 1 гвинтівку, 324 набої різного калібру та майже кілограм пороху.

За всіма цими фактами відкритті кримінальні провадження передбачені ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті - покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Також Олег Попов зауважив, що громадяни, які добровільно здали органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Футбол: «Шахтар» ...

КОМЕНТАРІ