«І спалахнула зірка Полин…»

«І спалахнула зірка Полин…»

18.04.14 14:58 0 696
17 квітня 2014 року об 11.30 год. у НВК ЗОШ I-III ступенів №24 м. Луцька відбудеться історична година «І спалахнула зірка Полин…», присвячена 28-й річниці з часу аварії на Чорнобильській АЕС, яку проведуть працівники Волинського краєзнавчого музею.

Це – чорна дата, що позначає одну з найбільших трагедій в історії українського народу і всього людства. Вона провела у людській свідомості болісну межу, яка розділила наше буття на до- і післячорнобильське. Ця техногенна катастрофа призвела до величезних людських втрат, які вже ніхто не зможе порахувати, до величезних економічних витрат, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії. Катастрофа на ЧАЕС за своїми довготривалими наслідками стала на той час найжахливішим техногенним катаклізмом у світі, до якого суспільство виявилося не готовим.

Внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС в Україні було радіаційно забруднено більше, ніж 2300 населених пункти, розташованих на території 12 областей. Чорнобильська катастрофа порушила нормальну життєдіяльність і виробництво у багатьох регіонах України, Білорусі, Росії. Істотні збитки було завдано сільському господарству і промисловим об’єктам, постраждали лісові масиви і водне господарство.

Чорнобильське лихо не оминуло Волині. Чотири тисячі квадратних кілометрів території її південно-східної частини рішенням уряду віднесена до радіоактивно забрудненої. Це здебільшого населені пункти Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

В актовій залі школи розгорнуто фотодокументальну виставку «Чорнобильський слід на Волині. Наслідки аварії на ЧАЕС», матеріали якої розповідають про наслідки аварії на ЧАЕС на території нашого краю.

Під час заходу учні НВК ЗОШ I-III ступенів № 24 міста Луцька прочитають вірші на чорнобильську тематику.

На захід запрошені: Кухтей Ростислав, заступник голови обласного добровільного товариства «Спілка Чорнобиль»; Рузак Федір, голова добровільного товариства «Спілка Чорнобиль» Луцького району; Лучко Анатолій – учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Волинський краєзнавчий музей

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ