У Волинській області десятьох працівників лісової охорони притягнуто до дисциплінарної відповідальності

У Волинській області десятьох працівників лісової охорони притягнуто до дисциплінарної відповідальності

18.04.14 15:11 0 681
Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку дотримання лісовою охороною державного підприємства «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» вимог законів при притягненні осіб до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про охорону і використання лісових ресурсів та тваринного світу, у ході якої виявлено низку суттєвих порушень.

Зокрема, встановлено факти відсутності контролю працівників лісової охорони за виконанням постанов про накладення адміністративного стягнення. Попри те, що правопорушники не сплачували адміністративні штрафи в добровільному порядку, працівники лісомисливського господарства не направляли постанови у відділ державної виконавчої служби для примусового стягнення штрафу у подвійному розмірі.

Це призвело до того, що ці постанови уже не підлягають виконанню за строками давності, оскільки з дня їх винесення минуло більше трьох місяців. Відтак правопорушники уникнули встановленої законом відповідальності, а штрафи не були сплачені до бюджету.

Також перевіркою виявлено непоодинокі процесуальні порушення прав громадян, яким не вручалися примірники протоколів про адміністративне правопорушення та не роз’яснювались порядок і строки оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності.

На усунення порушень закону міжрайонною прокуратурою директору ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» внесено подання. 10 працівників лісової охорони, які наділені повноваженнями контролерів, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех звернулася до ...

КОМЕНТАРІ