В Луцьку родини із Криму отримали продуктові набори

В Луцьку родини із Криму отримали продуктові набори

18.04.14 08:42 0 686
Луцький міський центр соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді спільно з Волинським обласним благодійним фондом «Дитяча місія. Україна» організували благодійну акцію з врученням продуктових наборів, паски та подарунків для дітей. На заході були присутні родини (в них 22 дитини), які переселилися з АР Крим та м. Севастополь і мешкають нині у нашому місті. ПАТ «Теремно хліб» надав паски для вручення сім’ям.

Участь у заході взяли міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, керівник Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк, директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, заступник директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька, представник громадського сектору Волині Олена Семенюк.

Розпочинаючи зустріч, Ліна Галан зауважила, що усіх зібрали, аби ближче познайомитися та привітати з прийдешнім святом Великодня. Нині ситуація в країні складна і напружена. Однак, за її словами, позиція міської влади така, що ми намагаємося підтримати родини, які приїхали до нас з Криму і шукають тут порятунку. «У нас створено «Координаційний центр з питань соціального захисту сімей, які виїхали з АР Крим та м. Севастополь на тимчасове перебування до міста Луцька. У нас є уже перші позитиви у роботі з вами. Допомогли діткам влаштувати у навчальні заклади», – наголосила вона.

У свою чергу, Микола Романюк зауважив, на жаль, так сталося у нашій державі, через останні події ви опинилися у нашому краї. «Маю надію, що все вирішиться і ви зможете повернутися додому у Крим», – зазначив він.

Міський голова зауважив, що його постійно інформують про проблемні питання, які у них є. За його словами, міські служби працюють над вирішенням усіх питань громадян із Криму, які нині перебувають у Луцьку. «Ми завжди готові вам допомогти», – наголосив він.

Микола Романюк зазначив, що незабаром християни святкуватимуть Великдень. У місті буде багато хороших і цікавих заходів та подій.

Також він побажав усім міцного здоров’я, щастя та впевненості у майбутньому.

Слова підтримки родинам із Криму висловила і керівник Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк. Вона зауважила, що їхня організація завжди допомагає родинам, які цього потребують. За її словами, вони не самі, а ми всі - одна велика родина.

Олена Семенюк, як представниця громадського сектору, додала, що громадські активісти активно надають підтримку переселенцям з Криму. За її словами, нині вони мають можливість побачити, як живуть волиняни, вивчити наші традиції. «Ми всі хочемо вам допомогти», – наголосила вона.

Потому працівники Луцького міського центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді вручили присутнім паски, продуктові набори, дитячі іграшки, речі особистого вжитку.

На завершення заходу представникам влади подякував за допомогу мешканець Криму Ян Казарінов. Він зауважив, що на Волині дуже хороші і приємні люди. «Нині ми змушені у вас бути, але сподіваємося, що незабаром повернемося додому», – зазначив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ