Держекоінспекцією у Закарпатській області прийнято участь у річній підсумковій зустрічі українсько – угорської

Держекоінспекцією у Закарпатській області прийнято участь у річній підсумковій зустрічі українсько – угорської

18.04.14 09:03 0 668
На виконання вимог міждержавної Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки (11.11.1997 р., м. Будапешт) з питань водного господарства на прикордонних водах, “Порядку проведення на українсько-угорських прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості води та проведення необхідних дій у зв’язку з надзвичайними забрудненнями” та відповідно до Плану роботи на період травень 2013 р.-березень 2014 р. 10-11 квітня 2014 року в м. Ньіредьгаза, Угорщина відбулася робоча зустріч українсько-угорської Робочої групи з охорони якості вод.

Українську частину Робочої групи очолювала її керівник, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Оксана Фенцик. У зустрічі Робочої групи також прийняли участь спеціалісти Держекоінспекції у Закарпатській області та представники Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса.

Під час зустрічі експерти обговорили виконання плану робіт зі співпраці з охорони якості прикордонних вод за 2013 рік, дали оцінку результатам досліджень якості прикордонних вод та констатували, що надзвичайних забруднень транскордонного характеру, які б привели до погіршення якості води на україно-угорській прикордонній ділянці р. Тиса зафіксовано було.

Українськими та угорськими експертами підготовлено звіт про стан якості прикордонних вод та надзвичайні забруднення для представлення Уповноваженим Урядів Угорщини та України з питань водного господарства на прикордонних водах.

Також Робочою групою було затверджено План робіт на період квітень 2014 року по березень 2015 року, яким передбачено проведення зустрічей Робочої групи з охорони якості вод, спільних відборів проб води, проведення зовнішньо-лабораторного контролю (інтеркалібраційних досліджень), порівняння методик та інші завдання, пов’язані з контролем за охороною якості води.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ