В Закарпатській області в Мукачівському міськвідділі радились, як запобігти дитячій злочинності

В Закарпатській області в Мукачівському міськвідділі радились, як запобігти дитячій злочинності

18.04.14 12:59 0 639
В Мукачеві днями відбувся «круглий стіл» з питань профілактики дитячої бездоглядності та підліткової злочинності. Основне питання, яке піднімалось на засіданні – це співпраця всіх установ щодо попередження та профілактики у молодіжному середовищі протиправних проявів.

В обговоренні питань взяли участь начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області підполковник міліції Василь Мадяр, начальник міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу майор міліції Василь Соскіда, начальник міліції громадського блоку підполковник Володимир Кеменяш, представники прокуратури міста і району, освітяни, службовці служби у справах дітей, представники громадських організацій, соціальних служб.

Розпочалось засідання з виступу Василя Мадяра про стан підліткової злочинності, подальшу співпрацю державних установ, громадських організацій щодо профілактичної роботи серед неповнолітніх, схильних до вчинення правопорушень. Була зачитана і статистика щодо вчинення неповнолітніми правопорушень. Так, з початку року неповнолітні вчинили 2 грабежі, 3 крадіжки, шахрайство. Ряд неповнолітніх та їхніх батьків було притягнуто і до адміністративної відповідальності.

- Основна ціль цієї зустрічі - не звітувати про виконану роботу, - зауважив Василь Мадяр, - а налагодити співпрацю заради найвищої цінності суспільства – дітей.

Під час обговорення між представниками служби у справах дітей та представниками громадських організацій виникла дискусія щодо доцільності існування інтернатних закладів, створення інституту сім`ї та ін.

Окресленою проблемою сьогодення є й питання соціального сирітства. На жаль, вже не рідкістю є такий факт, коли дитина при живих батьках залишається сам на сам з вулицею, школою, особистими проблемами. Завданням державних установ спільно з соціальними службами є раннє виявлення сімей, які неспроможні виконувати виховні функції, вживати заходи для запобігання соціального сирітства, сприяти у створені належних умов для всебічного розвитку та вихованню дітей, пропаганда сімейних форм виховання.

В результаті зустрічі було визначено ряд завдань та спільних заходів освітян, правоохоронців, волонтерів та інших громадських активістів, які працюватимуть з дітьми та їхніми родинами задля безпеки й добробуту самих дітей.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Голова Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ