В Закарпатській області правоохоронці Перечинщини вилучили незареєстровану зброю

В Закарпатській області правоохоронці Перечинщини вилучили незареєстровану зброю

18.04.14 08:09 0 669
Незареєстровану зброю виявили нещодавно правоохоронці у мешканця одного з сіл на Великоберезнянщині. Оперативники спільно з дільничними інспекторами міліції проводили санкціонований обшук в помешканні жителя села Чорноголова. На горищі житлового будинку міліціонери виявили нарізну малокаліберну гвинтівку та п’ять набоїв до гладкоцівкової мисливської рушниці.

В ході перевірки було встановлено, що дана зброя не зареєстрована в установленому законом порядку. Зброю вилучили та направили на дослідження. Слід зауважити, що перед проведенням обшуку власнику було запропоновано видати незареєстровану зброю у добровільному порядку, це б звільнило громадянина від кримінальної відповідальності. Наразі ж дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань Перечинського райвідділу міліції з попередньою правовою кваліфікацією – частина 1 статті 263 Кримінального Кодексу України.

Очільник міліції громадської безпеки Перечинщини Євген Мельников наголошує, що громадяни, які добровільно звернулися до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. Аби надати громадянам можливість скористатися цим правом «Місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних засобів» продовжено до 30 квітня цього року.

Відповідно до частини 1 статті 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ