РОМАН ГАВРИЛЮК: «Люди повинні допомагати працівникам органів внутрішніх справ підтримувати правопорядок, а не жити за принципом — "моя хата скраю"»

РОМАН ГАВРИЛЮК: «Люди повинні допомагати працівникам органів внутрішніх справ підтримувати правопорядок, а не жити за принципом — "моя хата скраю"»

18.04.14 11:44 0 615
Своїм баченням шляхів співпраці громадськості, особливо — молоді, з правоохоронними органами поділився під час зустрічі з викладачами та студентами Хмельницького університету управління та права заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Роман Гаврилюк.

Роман Васильович завітав до навчального закладу на запрошення його керівництва, щоб поділитися зі студентами своїми міркуваннями та порадами щодо того, як не стати жертвами найпоширеніших злочинів.

— Найбільше останнім часом ми реєструємо повідомлень про крадіжки, шахрайства і пограбування, — відзначив підполковник міліції. — Більшій частині цих злочинів можна було б запобігти, якби громадяни дотримувались елементарних правил безпеки. Ми постійно через засоби масової інформації розповідаємо про найпоширеніші шахрайські схеми, але люди чомусь схильні думати, що біда може трапитися з кимось, а не з ними. У моїй практиці був випадок, коли жінка прийшла до міліції поскаржитися, що її ошукали шахраї. При цьому вона весь час картала себе за те, що лише ввечері напередодні прочитала в обласній газеті статтю про точнісінько таке шахрайство, але вирішила, що з нею такого ніколи не станеться, за що і поплатилася кількома тисячами гривень. Заступник начальника УМВС також наголосив у своєму виступі, що у такі скрутні для держави часи громадяни не повинні жити за принципом «моя хата скраю», а натомість допомагати правоохоронцям підтримувати правопорядок на вулицях рідних міст і сіл.

Уважно вислухавши Романа Васильовича, студенти буквально засипали його масою актуальних і цікавих запитань. Зважаючи на останні події в країні, молоді люди особливо цікавилися тим, як можна створити громадське формування з охорони громадського порядку та як вступити до лав Національної гвардії чи на службу до міліції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Телеканал ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ