На Хмельниччині за сприяння власній дружині у вирішенні бізнесових питань сільського голову притягнуто до адміністративної відповідальності

На Хмельниччині за сприяння власній дружині у вирішенні бізнесових питань сільського голову притягнуто до адміністративної відповідальності

18.04.14 14:05 0 616
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області виявили та задокументували факт корупційного діяння з боку голови однієї із сільських рад Старокостянтинівського району.

Будучи посадовою особою місцевого самоврядування, сільський голова знехтував обмеженнями, встановленими Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» у частині врегулювання конфлікту інтересів.

Під час укладання договорів про надання послуг по розчищенню доріг від снігових заметів на території села очільник місцевої громади не повідомив сесію сільської ради про те, що головою фермерського господарства, з яким укладено договір, є його дружина, з якою він проживає та веде спільне господарство.

Такі дії сільського голови характеризуються як адміністративне корупційне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 172-7 «Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд визнав порушника винним та зобов’язав сплатити штраф у розмірі, передбаченому чинним законодавством.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ