Арсеній Яценюк представникам бізнесу: Двері європейської економіки відкриті. Прийшов час дуже швидких і конкретних рішень

Арсеній Яценюк представникам бізнесу: Двері європейської економіки відкриті. Прийшов час дуже швидких і конкретних рішень

18.04.14 12:46 0 604
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав українських виробників до швидких і конкретних рішень у зв’язку з відкриттям ринків Європейського Союзу для українських товарів. Про це він сказав під час зустрічі з представниками бізнесу в четвер, 17 квітня.

Глава Уряду повідомив, що мета зустрічі урядовців та представників бізнесу – аби Міністерство економіки, профільні міністерства та європейські партнери розповіли, «які кроки українським товаровиробникам треба зробити, щоб з другої декади цього місяця поставляти продукцію на європейські ринки».

Арсеній Яценюк нагадав, що ЄС в односторонньому порядку відкрив свій ринок для України і «фактично застосував всі торговельні преференції, які передбачені Угодою з ЄС, в односторонньому порядку»: «Ми завжди хотіли диверсифікації наших ринків і можливості постачання продукції українського виробництва в країни-члени ЄС. Така можливість тепер є не тільки політично, а й юридично».

При цьому Україна, зазначив Глава Уряду, не відкрила свій ринок і зберегла всі захисні заходи по відношенню до європейських товарів при постачанні до нашої держави.

За словами Арсенія Яценюка, якщо Україна невідкладно розпочне постачання товарів на терени ЄС, українські експортери додатково отримають близько 500 млн. євро: «В шніх умовах це неймовірно великі гроші».

Він наголосив, що фактично звільнено від ввізних мит 83% всієї сільськогосподарської продукції, яка поставляється до країн-членів ЄС, а також майже всі промислові товари: «Ще 16% товарних позицій в сільському господарстві отримали нульові тарифні квоти, що означає – поставляєте стільки, скільки зможете».

Арсеній Яценюк нагадав, що минулого тижня провів зустріч із українськими аграріями: «Компанії готові застосувати нульовий принцип по постачаннях нашої курятини в Європейський Союз і курятини з ЄС на терени України. Це означає, що наші виробники впевнені у тому, що ми конкурентоздатні, можемо зайти на ринок і що наша продукція буде купуватися і завойовувати європейський ринок».

«Прийшов час дуже швидких і конкретних рішень. Український бізнес просив відкрити двері європейської економіки - ми відкрили ці двері. Тепер в них треба заходити. Навіть не заходити, а швидко забігати. Адже якщо ми не займемо цей сегмент ринку – його займуть конкуренти. А в сучасному глобальному світі виграє тільки той, хто швидко і ефективно працює», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до урядовців і представників бізнесу «провести широкі консультації в регіонах». Він наголосив, що на місцях мають бути дані чіткі інструкції, «куди іти, що робити для того, щоб продавати українську продукцію в ЄС»: «Максимальна кількість підприємств, які можуть поставляти продукцію, повинні бути негайно задіяні».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ