Європейський рівень ПАТ «Подільський цемент»

Європейський рівень ПАТ «Подільський цемент»

18.04.14 09:39 0 755
Голова облдержадміністрації Леонід Прус у ході робочої поїздки у Кам’янець-Подільський район відвідав промислове підприємство ПАТ «Подільський цемент», яке є одним з найбільших платників податків до бюджетів всіх рівнів на території Хмельниччини. Голова облдержадміністрації ознайомився з потужностями підприємства та високо оцінив зміни, які відбулися тут останніми роками.

У ході спілкування з директором підприємства йшлося про модернізацію та технічне переоснащення виробництва, впровадження нових технологій, залучення інвестицій.

Леонід Іванович акцентував увагу на тому, що основним завданням останніх років для енерговитратних підприємств, був якнайшвидший перехід на використання альтернативних видів палива.

«На підприємстві впроваджено найновітніші технології, використовуються альтернативні джерела енергії. Завдяки новітньому обладнанню завод переведено на вугільне паливо замість газу, що дозволило на третину здешевити витрати. Нове обладнання у п’ять разів краще по продуктивності, ніж старе. Тут запроваджено різні соціальні проекти, середня заробітна плата – чи не найвища в області. На найближчий час запланована нарада з керівниками підприємств щодо необхідності переходу на альтернативні джерела опалення. Це підприємство є яскравим прикладом для інших», - сказав Леонід Прус.

Варто наголосити, що ПАТ „Подільський цемент” першим із цементних заводів України, в грудні 2006 року, успішно ввів в експлуатацію вугільний млин, що дало можливість використовувати в якості технологічного палива вугілля, в замін дефіцитного та значно дорожчого газу. Вартість проекту – 100 мільйонів гривень. В 2007 році розпочалася кардинальна реконструкція підприємства з переходом його з „мокрого” способу виробництва цементу на „сухий». Згідно проекту, на нині діючому проммайданчику побудована і введена в експлуатацію нова технологічна лінія по виробництву цементу „сухим” способом, потужністю 3-и мільйони тонн цементу на рік. Все обладнання, яке встановлено на новому виробництві, повністю відповідає європейським стандартам, ступінь очищення викидів становить 99,9%.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На перехресті вулиць ...

КОМЕНТАРІ