Через витік інформації частину завдань ЗНО замінять

Через витік інформації частину завдань ЗНО замінять

18.04.14 13:54 0 629
Працівники Українського центру оцінювання якості освіти змушені змінити частину тестів у цьогорічному зовнішньому незалежному оцінюванні знань випускників. У Центрі підозрюють, що стався витік інформації – деякі тести стали відомими загалу. Кажуть, зараз їх навіть почали пропонувати в інтернеті за окрему плату.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

З яких саме предметів завдання стали відомими, у Центрі поки що не розголошують. Кажуть лише, що поки намагаються вистежити зловмисників.

«Взагалі-то, кожного року із початку створення незалежного оцінювання інтернетом шириться інформація про те, що є люди, які знають завдання і які готові їх продати, гарантуючи, що саме вони будуть у тестах. Ми завжди дуже пильно відслідковуємо це, намагаємось навіть зустрітися з такими особами, або купити через інтернет ці тести», – повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Водночас освітяни заспокоюють, що такі попередження траплялися і у попердні роки. Але з огляду на події у країні, вирішили бути обачнішими.

«Коли ми вже якимось чином отримуємо ці, так звані, «цьогорічні» тести, виявляється, що в кращому випадку, – це завдання минулих років, а в гіршому – просто такий, м’яко кажучи, лохотрон, на який ведуться ті, хто слабо підготоані до тестування», – розповіла Лариса Середяк.

Якість цьогорічного ЗНО спрогнозувати важко: і через зміну тестів, і через те, що учні, відвідуючи Майдан, часто зривали навчальний процес. Але вчителі, навіть ті, які не встигають за програмою, переконані: до червня випускники усе наздоженуть.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ