Кримські татари не відмовлятимуться від російських паспортів, – Джемілєв

Кримські татари не відмовлятимуться від російських паспортів, – Джемілєв

18.04.14 12:57 0 600
Завтра жителі Криму автоматично стають громадянами Російської Федерації, тому більшість кримських татар вирішили погодились отримати російські паспорти, однак при цьому вони не відмовляться від українського громадянства.

Про це під час брифінгу повідомив народний депутат, колишній голова кримського Меджлісу Мустафа Джемілєв.

«У кримських татар зараз така позиція: вони не відмовляються від українського громадянства, але, мабуть, не будуть відмовлятись від російських паспортів теж. Тому що без цього паспорту не можливо буде навіть просто ходити (вулицею – ред.), будуть зупиняти та перевіряти документи. Неможливо буде влаштуватись на роботу», – повідомив Мустафа Джемілєв.

За його словами, ухвалений закон про окупаційну територію передбачає: якщо людина самостійно не написала заяву про отримання громадянства, після окупації автоматично зберігає своє українське громадянство.

«Тому кримські татари логічно вважають, що після завершення окупації вони без проблем знову стануть громадянами України», – вважає політик.

Він зазначив, що є татари, які відмовляються отримувати російські паспорти. Наразі близько трьох тисяч кримських татар вже переїхало до Західної України, пише «День».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Вакуленко: ...
Наступна новина: Трагічне ДТП на Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ