Діти попросили Галину Вдовиченко написати казки про Небесну сотню і «зелених чоловічків»

Діти попросили Галину Вдовиченко написати казки про Небесну сотню і «зелених чоловічків»

18.04.14 09:20 0 721
Чому важливо читати з раннього дитинства, про що варто писати для дітей, звідки черпати натхнення для написання книг – про це розповіла 17 квітня, українська журналістка, письменниця Галина Вдовиченко на презентації своєї книги «Ліга непарних шкарпеток».

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

Письменниця влаштувала творчу зустріч із наймолодшими читачами у дитячій бібліотеці. Вона розповіла малечі: «У дитинстві я хотіла стати бібліотекарем або продавцем у книгарні, щоб бути поближче до книг. У дорослому віці так і сталося – я почала писати книжки. Я думаю, та дитина, яка багато вигадує, у дорослому віці може стати автором книжок… Хоча книжки легко не пишуться, проте вигадуються легко».

У книзі, яку представила Галина Вдовиченко, йдеться про пригоди загублених шкарпеток, які не мають пари. Автор зазначила, що ідея зробити героями оповідання саме цей предмет гардеробу виникла у неї, коли вона стояла у черзі і почула, як одна жінка скаржилася іншій на те, що у неї дуже часто губляться шкарпетки. Загалом, за словами письменниці, будь-що довкола може надихнути на написання казки.

Діти, у свою чергу, поділилися своїми враженнями від твору та назвали своїх улюблених героїв. Також їх запитали, про що б вони хотіли почитати у нових казках Галини Вдовиченко. Проте на дитячі питання малеча давала дорослі відповіді: письменниці запропонували написати оповідання не лише про лицарів, драконів, а й про Небесну сотню, Крим і «зелених чоловічків».

Письменниця відповіла, що наразі ще одна її книга перебуває у видавництві і скоро побачить світ. Насамкінець Галина Вдовиченко побажала дітям щодня читати, оскільки знання, здобуті в дитинстві, потім дуже знадобляться у дорослому житті.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Великодні свята у ...

КОМЕНТАРІ