На перехресті вулиць Незалежності - Українських Декабристів правоохоронці привселюдно затримали квартирних крадіїв

На перехресті вулиць Незалежності - Українських Декабристів правоохоронці привселюдно затримали квартирних крадіїв

18.04.14 09:40 0 659
Затримання правопорушників набуло широкого розголосу серед мешканців міста, адже відбувалося в білий день на одній із центральних вулиць Івано-Франківська. Аби роз’яснити громадськості подробиці справи, керівництво обласного УМВС провело брифінг для представників ЗМІ.

Заступники начальника УМВС України в Івано-Франківській області – Володимир Сміх та Олександр Вакуленко повідомили, що 14 квітня зловмисників затримали зі щойно викраденим майном. 2,5 тисячі доларів, 22 найменування золотих виробів та 160 євро злочинна група саме викрала з помешкання жителя одного із сіл Долинського району.

Та вищезгадані речі – не увесь перелік викраденого. Як виявилось, здійснюючи крадіжку коштовностей та валюти, правопорушники виявили в помешканні громадянина ще й ключі від його автівки. Відтак викрали і її – Toyota RAV4 2007 року випуску.

Коли злочинну групу затримували, чимало мешканців міста поневолі стали свідками цієї події. Працівники карного розшуку все спланували та тримали ситуацію під контролем. За правопорушниками уважно стежили та, аби не влаштовувати погоні, яка могла б завдати клопотів чи й збитків випадковим громадянам, вирішили затримати зловмисників на блок-посту.

Правопорушники не підозрювали, що міліціонер на «стоп-контролі» зупинить їх не на одну хвилину. Тоді зловмисників й затримали. Викрадені дорогоцінності та гроші знаходилися в автівці крадіїв. «Тойоту» працівники міліції пізніше відшукали в населеному пункті на околицях Івано-Франківська.

Зловмисників затримали в порядку статті 208 КПК України та помістили до ІТТ. Розпочато кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України (за викрадення майна з помешкання та за угон автівки), санкції яких передбачають покарання від трьох до шести років ув’язнення.

Як розповіли керівники, зловмисники вчиняли крадіжки з помешкань на території Коломийського, Косівського та Долинського районів. Вже деякий час правоохоронці пильно за ними стежили. Наразі міліціонери перевіряють причетність підозрюваних до вчинення інших аналогічних правопорушень на території міста та області.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ