Івано-Франківщина: працівниками УБОЗ УМВС в області виявлено розкрадання земель на 27,8 млн грн.

Івано-Франківщина: працівниками УБОЗ УМВС в області виявлено розкрадання земель на 27,8 млн грн.

18.04.14 10:27 0 616
Встановлено, що посадові особи незаконно передали з державної власності 70 гектарів особливо цінних рекреаційних земель та земель лісового фонду Верховинського району комерційній структурі.

Так, упродовж 2008-2013 років було сфальсифіковано ряд заяв на отримання земельних ділянок у власність на загальну площу 70 га, після чого правопорушники підробили рішення сесії сільської ради щодо затвердження проекту відведення вказаних ділянок. Дані рішення сесії були видані на прізвища жителів смт. Верховина, які жодних заяв на сесію не подавали та жодних рішень не отримували. Відтак рекреаційну землю передали в статутний фонд комерційної структури.

За словами заступника начальника УБОЗ УМВС України в Івано-Франківській області підполковника міліції Володимира Марчука, реалізація цієї злочинної схеми позбавила 44-ох громадян їх конституційного права на безоплатне одержання земельної ділянки, та завдала збитків державі на суму 27,8 млн грн.

За матеріалами перевірки УБОЗ УМВС, прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальні провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Здійснюються заходи щодо документування усіх можливих протиправних дій фігурантів щодо незаконного виділення земельних ділянок на території обслуговування.

Оперативний супровід досудового розслідування кримінального провадження здійснюється працівниками відділу боротьби з легалізацією доходів ОЗГ УБОЗ УМВС.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Звернення голови ...

КОМЕНТАРІ