У Львові під час Великодніх свят та поминальних днів міліція спільно з активістами пильнуватиме безпеку громадян

У Львові під час Великодніх свят та поминальних днів міліція спільно з активістами пильнуватиме безпеку громадян

18.04.14 12:05 0 661
16 квітня, в приміщенні Головного управління МВС України у Львівській області відбулася спільна нарада щодо забезпечення правопорядку в регіоні під час Великодніх свят та поминальних днів за участю тимчасово виконуючого обов’язки начальника ГУМВС України у Львівській області полковника міліції Сергія Маруняка, представників Головного управління МВС, Львівського міського управління міліції, ДАІ та представників громадських організацій.

Великдень уже не за горами. Цьогорічне свято особливе тим, що дата свята Воскресіння Христового у православних, католиків, протестантів і вірмен збігається – воно відзначається 20 квітня. Відтак, збільшується і коло осіб, які будуть святкувати, і культових споруд, які відвідають миряни. Очікується, що збільшиться кількість бажаючих узяти участь у богослужіннях. Відповідно додасться роботи й правоохоронцям, які готуються до охорони громадського порядку.

Правоохоронці спільно з представниками громадських організацій «Народної Самооборони», «Народної Самооборони Євромайдану», «Рабів до раю не пускають», «Дорожнього контролю», «Варти-1», «Автосотні», «Автономного опору» та «Комітету по боротьбі з організованою злочинністю та корупції» обговорили питання щодо спільних дій по забезпеченню охорони громадського порядку.

«Наближаються Великодні свята і наше спільне завдання забезпечити правопорядок. Злочини, які були б пов’язані безпосередньо зі святкуванням Пасхи, не реєструвалися жодного разу. Однак, характерними для цих днів, як і для більшості святкових, є хуліганства та поява у громадському місці у нетверезому стані. Тому ми зібралися тут, щоб обговорити ці питання», - зазначив Сергій Маруняк.

Представники громадських організацій, у свою чергу, надали пропозиції щодо спільного патрулювання міста, а також недопущення хуліганських дій під час Обливаного понеділка 21 квітня, коли традиційно активізується молодь на вулицях населених пунктів, не завжди дотримуючись правил поведінки у громадських місцях.

«Я розумію, що це Великодні свята, не всі матимуть змогу долучатися до патрулювання у забезпеченні громадського порядку, але допомога активістів нам потрібна, щоб попередити порушення громадського порядку і дати можливість мешканцям нашого краю спокійно почуватися у святкові дні», - зазначив заступник начальника Львівського міського управління міліції Андрій Падяк.

Підсумком наради стала домовленість представників громадських організацій з правохоронцями щодо створення спільних патрулів на вулицях міст, які будуть складатися з активістів та міліціонерів, а також патрулів ДАІ до складу яких також увійдуть представники громадських організацій.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ