Львівські правоохоронці застерегли школярів від помилок на дорозі

Львівські правоохоронці застерегли школярів від помилок на дорозі

18.04.14 12:45 0 616
Днями у львівській загальноосвітній школі «Надія» відбувся пізнавальний урок від ДАІ. Правоохоронці зустрілися з учнями сьомих класів та розповіли їм про основні правила безпеки для пішоходів, пасажирів та водіїв «двохколісних». Працівники Державтоінспекції застерегли підлітків від легковажних кроків та помилок, через які найчастіше стаються дорожньо-транспортні пригоди.

На початку року учень цієї школи травмувався у ДТП. 13-річний хлопець виїхав велосипедом на дорогу та потрапив під колеса авто. Як наслідок, юний велосипедист зламав ногу і тривалий час не міг відвідувати заняття.

Зараз підліток вже повернувся до школи, втім, переконує, - й досі не оговтався від наслідків ДТП. Каже, докучає травмована нога, тож сісти за кермо велосипеда зможе, мабуть, не скоро.

Під час зустрічі з працівниками ДАІ хлопець розповів про свою прикру пригоду.

«Це стало для мене справжньою наукою, - зауважив школяр. - Дуже шкода, що довелося вчитися на своїх помилках».

Звертаючись до однолітків, хлопець попросив їх бути завжди уважними на дорозі, не легковажити власною безпекою.

Повсякчас дотримуватися Правил дорожнього руху закликали школярів і правоохоронці. Вони розповіли підліткам про те, як слід поводитися на вулиці, аби не потрапити в ДТП.

Інспектор відділу ДАІ міста Львова Людмила Ліб нагадала присутнім про основні правила безпеки для велосипедистів, зокрема, зауважила, що на проїзну частину дороги можна виїжджати лише з 14-річного віку, але спершу потрібно добре вивчити Правила дорожнього руху й навчитися вправно керувати «двохколісним».

Спілкуючись із правоохоронцями, школярі поцікавились, з якого віку дозволено керувати скутером та чи дійсно цей вид транспорту є одним із найбільш небезпечних.

Відповідаючи на запитання присутніх, капітан міліції Людмила Ліб зазначили, що за кермо скутера можна сідати з 16-річного віку, однак, тільки після отримання посвідчення водія категорії А 1.

«Скутеристам потрібно обов’язково одягати мотошолом. Слід також подбати й про інші засоби захисту, що вбережуть від травм при падінні», - наголосила Людмила Ліб.

За її словами, з початку року у Львові в ДТП постраждали 18 неповнолітніх. Кожен третій такий випадок трапився з вини дітей, через нехтування ними елементарних правил безпеки.

«Сподіваюсь, ви зробите правильні висновки із чужих помилок та будете добре зважувати кожен крок!», - підсумувала представниця ДАІ. Вона побажала школярам дбати про власну безпеку та бути зразковими учасниками дорожнього руху.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 7 тис. хворих щороку ...
Наступна новина: Арсеній Яценюк ...

КОМЕНТАРІ