На Львівщині триває санітарна очистка та благоустрій автомобільних доріг

На Львівщині триває санітарна очистка та благоустрій автомобільних доріг

18.04.14 10:42 0 677
Робоча група з перевірки санітарного стану автомобільних доріг загального користування, за дорученням голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех, оглянула стан прибирання сміття та очистки придорожніх смуг автомобільних доріг державного і місцевого значення в області.

Зокрема, начальник управління розвитку інфраструктури та дорожнього господарства департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Микола Баран, а також представники департаменту екології та природних ресурсів ОДА та Служби автомобільних доріг у Львівській області перевірили ділянки доріг у напрямку Львів-Рава-Руська та Львів-Київ.

Нагадаємо, що у квітні Служба автомобільних доріг у Львівській області розпочала роботи з благоустрою автомобільних доріг загального користування та смуг їх відводу. Відтак, учасники робочої групи проінспектували стан прибирання побутового сміття з узбіч доріг і смуг відводу, а також ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Зокрема, під час перевірки на території Дублянської селищної ради виявлено два несанкціоновані сміттєзвалища, що утворились повторно. За цим фактом вже скеровано відповідне подання до Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Як пояснив Микола Баран, проблема у виникненні таких сміттєзвалищ полягає у безконтрольному викиданні сміття як самими мешканцями, так і суб’єктами господарювання, які здійснюють свою діяльність на території цього населеного пункту. «Сільська рада та її виконавчий комітет належним чином не контролюють питання щодо скидання побутових відходів», – додав він.

Також члени робочої групи оглянули інші ділянки доріг, де було виявлено несанкціоновані сміттєзвалища: поблизу с.Великосілки Кам’янка-Бузького району, с.Великий Дорошів Жовківського району, с.Конопниця Пустомитівського району. Варто зазначити, що ці території були приведені до належного санітарного стану.

Додамо, що Служба автомобільних доріг у Львівській області спільно з ДП «Львівський облавтодор» проводить моніторинг санітарного стану в місцях розташування об’єктів придорожнього сервісу, а також повний комплекс робіт з розчистки і прибирання придорожніх смуг.

Відповідні роботи здійснюються на виконання окремого доручення Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор), а також розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації Ірини Сех «Про проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громада м. Винники на ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ