У Львівській ОДА обговорено питання подальшої співпраці у галузях освіти та культури між облдержадміністрацією та Нацрадою українців Сербії

У Львівській ОДА обговорено питання подальшої співпраці у галузях освіти та культури між облдержадміністрацією та Нацрадою українців Сербії

18.04.14 14:10 0 642
Cьогодні, 17 квітня, керівник апарату облдержадміністрації Мирослав Трещов зустрівся з головою Національної ради української національної меншини Сербії Йосифом Сапуном та секретарем Нацради Далібором П’єкні.

У зустрічі також взяли участь директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталія Гамкало, заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Оксана Погорілко, представник МЗС України у Львівській області Вячеслав Войнаровський, а також представники депутатського корпусу Львівської обласної ради.

Зазначимо, метою візиту делегації Національної ради Сербії до Львівської області є обговорення питань двосторонньої співпраці в межах Меморандуму про співпрацю між Львівською облдержадміністрацією, Львівською обласною радою та Національною радою.

Під час зустрічі Йосиф Сафун висловив щиру підтримку від імені українців Сербії нашому народові, і побажав, аби в теперішній нелегкий для нашої держави час Україна залишалася цілісною і йшла шляхом євроінтеграції: «Ми завжди підтримуватимемо волю українського народу!», – наголосив Й.Сафун.

Він також зауважив, що від часу підписання Меморандуму про співпрацю між Львівською ОДА, Львівською обласною радою та Національною радою у 2007 році налагоджено плідну співпрацю у галузі культури та освіти: «Протягом цих років ми організовували різноманітні заходи – це і Міжнародний табір у Львові, і Літні школи, де відпочивали сербські діти, і згодом ділилися враженнями про теплий прийом на Галичині».

Щодо співпраці у галузі культури, то вона, за словами Йосифа Сафуна, базується в основному на проведенні фестивалів, і користуючись нагодою він запросив делегацію облдержадміністрації та обласної ради взяти участь в 11-му Фестивалі української культури «Калина»-2014, який проходитиме у червні в сербському місті Врбас.

Також як учасник фестивалю від Львівщини запрошений Заслужений ансамбль танцю України «Юність» Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді.

Учасники зустрічі також обговорили питання щодо можливості подальшої співпраці на культурному, інформативному та освітньому рівнях між українською нацменшиною Сербії та Львівською областю.

На завершення зустрічі керівник апарату Львівської ОДА Мирослав Трещов від імені голови Львівської ОДА Ірини Сех висловив щиру подяку делегації Нацради української національної меншини Сербії за підтримку українців у цей нелегкий час та вручив подарунки.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ