Чернігівські перевізники не виходять за рамки тарифу

Чернігівські перевізники не виходять за рамки тарифу

18.04.14 12:17 0 622
У зв’язку з різким здорожчанням вартості палива з кінця лютого 2014 року гостро постало питання щодо подальшої можливості здійснення перевезень пасажирів у автобусах, які працюють у звичайному режимі руху за тарифами, встановленими в травні 2011 року, оскільки такі перевезення стали вкрай збитковими.

За період із травня 2011 року вартість дизельного пального з 9,15 грн. за 1 лзросла до 14,5 грн., що складає 58,5%, вартість стисненого газу за 1 м.куб. з 4,6 грн. до 7,3 грн., тобто на 58%. Крім того, за цей період суттєво зросла вартість усіх запчастин та автошин.

Враховуючи, що з березня поточного року виручка від перевезень пасажирів перестала покривати витрати перевізника на їх здійснення, постало питання або припинити здійснення перевезень автобусами, які працюють за тарифом 1,75 грн., або переглянути вартість проїзду у спосіб, дозволений існуючим законодавством.

З метою узгодження інтересів міської громади та перевізників прийнято спільне рішення щодо здійснення перевезень пасажирів у автобусах за тарифами, встановленими у межах граничної вартості разового квитка на проїзд у автобусі, що працює в режимі маршрутного таксі – 2,5 грн.. Це гранична вартість, що затверджена рішенням виконавчого комітету міської ради № 235 від 29 серпня 2011 року.

За інформацією управління транспорту та зв’язку міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у ...
Наступна новина: Львівська обласна ...

КОМЕНТАРІ