У Чернігові відкрито фотовиставку, що презентує новітню історію держави

У Чернігові відкрито фотовиставку, що презентує новітню історію держави

18.04.14 16:50 0 795
«Без вагань і прикрас. Хтось вмиратиме за нас, а точніше – за наше майбутнє». Таку символічну назву має фотовиставка, відкрита 16 квітня в Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт».

На виставці представлені 70 світлин, що зробили ніжинський фотокор Ігор Волосянкін та чернігівська фотожурналістка Мар’яна Харді під час масових протестних акцій у Києві.

В урочистому відкритті виставки взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, його перший заступник Олександр Кодола, перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, директор музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт» Борис Дєдов та громадськість обласного центру.

Виступаючі відзначали не лише високий творчий рівень представлених робіт, а й їхню історичну значимість, адже більшість знімків автори робили, ризикуючи власним життям, аби увіковічити безцінні миті творення новітньої історії України.

Учасники заходу вшанували пам'ять Небесної Сотні, продекламували вірші класиків української літератури. Загалом же подивитися на історичні фото зі столичного Майдану, з вулиць Інститутської та Грушевського у день відкриття виставки прийшло більше сотні людей.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ