Коростенська міська рада стала ініціатором створення першого на Житомимрщині індустріального парку

Коростенська міська рада стала ініціатором створення першого на Житомимрщині індустріального парку

18.04.14 11:15 0 611
15 квітня 2014 року голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко вручив міським головам Львова, Долини Івано-Франківської області, Славути Хмельницької області, Коростеня Житомирської області та Кременчука Полтавської області витяги з Реєстру індустріальних парків. Участь у заході взяли голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, директор департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держінвестпроекту Василь Федюк, голова наглядової ради Національного проекту «Індустріальні парки України» Віктор Кривенко, міські голови та представники бізнесової еліти. Житомирську делегацію представляли Коростенський міський голова Володимир Москаленко та заступник директора Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку Віталій Сівко.

Як наголосив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко, за 22 роки незалежності в Україні не було створено достойної інвестиційної інфраструктури для ведення бізнесу – індустріальних парків. перші п’ять таких парків вже внесені до реєстру. За його словами, земельна ділянка з необхідним інженерно-технічним оснащенням значно скоротить інвестору «час до ринку» – з 2-3 років до 6-9 місяців.

У Житомирській області ініціатором створення індустріального парку стала Коростенська міська рада. Розробниками Концепції індустріального парку «Коростень» стали Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України і управління економіки Коростенської міської ради.

Створення індустріального парку сприятиме стимулюванню розвитку економіки Житомирщини, адже так складалося, що роками майже 60% всіх прямих іноземних інвестицій або понад 220 мільйонів доларів з 387 мільйонів, які надійшли за весь період інвестування, вкладені з Кіпру – з так званих «офшорних зон».

Наша область має великі запаси природних ресурсів та деревини. Але, не потрібно робити ставку на залученні інвесторів саме в ці галузі, бо, будь-які ресурси вичерпні, а їх надмірне використання призводить до негативних наслідків. В області пріоритетними є агропромислове виробництво, машинобудування, автомобілебудування, ІТ-сфера, виробництво обладнання для отримання альтернативних джерел енергії, відновлення роботи льонозаводів, розвиток логістики та індустріальних парків.

«Для інвесторів найвагомішим фактором, який впливає на його згоду про прихід в Україну і у нашу область зокрема, є прозорість та оперативність прийняття необхідних рішень на усіх рівнях державного управління. Це має чітко усвідомлювати кожен посадовець, спеціалісти різних рангів» – зазначив заступник директора Житомирського РЦІР Віталій Сівко.

Під час презентації індустріального парку «Коростень» міський голова Володимир Москаленко наголосив: «В той час, коли в експертних колах країни лише обговорювались переваги і перспективи індустріальних парків, у 2007 році Коростенська міська рада разом з партнерами на практиці зуміли переконатися в перевагах такої моделі розвитку економіки, створивши індустріальну облаштовану територію за своїм значенням ідентичну індустріальному парку. Цей проект став єдиним в Україні, що мав практичне впровадження концепції розвитку. В економіку міста за 10 років було інвестовано більше 250 млн. дол. США, створено близько 1500 нових робочих місць. В ході реалізації проекту індустріального парку почав працювати перший в Україні завод по виробництву меблевих плит МДФ. Це дозволило за останні 2 роки збільшити обсяг промислового виробництва в місті Коростені в 2,5 рази».

Загалом передбачається, що за перші 10 років роботи парку буде залучено не менше 60 мільйонів доларів зовнішніх та внутрішніх інвестицій, а також створено 1200 нових робочих місць.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Сергій Рудик: Ми маємо ...

КОМЕНТАРІ