В Житомирській області 17 квітня – День пожежної охорони

В Житомирській області 17 квітня – День пожежної охорони

18.04.14 14:46 0 662
17 квітня 2014 року в Україні відзначається День пожежної охорони. Це професійне свято встановлене Указом Президента України від 11.10.2013 року №555/2013 у зв‘язку з вагомим внеском працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров'я людей, майна від пожеж.

Передумовою виходу Указу стала ініціатива громадських об‘єднань і Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Зокрема, на початку 2013 року до Голови ДСНС України звернулися об‘єднання ветеранів пожежної охорони з проханням підтримати відновлення професійного свята пожежних, яке відзначалося в Україні 29 січня упродовж 1995-2004 років і було відмінене після реорганізації та входження протипожежної служби до складу Міністерства надзвичайних ситуацій України.

17 квітня є історично вагомою датою. Цього дня 1918 року був підписаний Декрет Ради Народних Комісарів «Про організацію державних заходів боротьби з вогнем», що дозволив у державному масштабі розпочати роботу з попередження та гасіння пожеж. З того часу 17 квітня в Радянському Союзі відзначався як День пожежного.

Нині своє професійне свято відзначатимуть ветерани протипожежної служби, вогнеборці державних пожежно-рятувальних частин і професійних пожежних постів, фахівці, які здійснюють нагляд за станом протипожежної безпеки, займаються профілактикою пожеж, а також працівники відомчих протипожежних формувань та підрозділів місцевої пожежної охорони.

Щорічно на Житомирщині зусиллями пожежно-рятувальних підрозділів ліквідовується понад 2 тисяч пожеж. За останні 5 років під час пожеж врятовано життя 280 мешканцям області та матеріальних цінностей на суму майже 120 млн. гривень

За самовіддану службу та бездоганне виконання професійних обов’язків цього дня працівники, ветерани та пенсіонери пожежної охорони отримали грамоти та подяки від керівництва Управління та ДСНС України.

У ДСНС України у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ