У Рівненській області працівники Держслужби з НС здійснили рейдову перевірку  у будинках підвищеної поверховості

У Рівненській області працівники Держслужби з НС здійснили рейдову перевірку у будинках підвищеної поверховості

18.04.14 10:55 0 668
16 квітня працівниками Рівненського міськрайонного управління ДСНС було здійснено рейдову перевірку систем автоматичного протипожежного захисту у двох житлових 14-ти поверхівках по вулиці Київська. Насамперед було оглянуто міжповерхові сходові клітини та технічні приміщення споруд, у яких знаходяться системи димовилучення. У багатоповерхівці, що розташована по вулиці Київська, 42 система протипожежної автоматики, димовидалення та внутрішній протипожежний водопровід у справному стані. Крім того, пожежні крани та електрогосподарство завдяки відповідального ставлення до власної безпеки самих мешканців будинку, перебуває у належному порядку. Мешканці будинку розповіли учасникам рейдової групи, що і підвальні приміщення знаходяться під їхнім пильним наглядом в плані дотримання правил пожежної безпеки.

Проте, вже у ході здійснення перевірки «висотки» по вулиці Київська, 77 працівниками ДСНС було виявлено, що шляхи евакуації захаращені горючими матеріалами, пожежні крани розукомплектовані, а пожежні сповіщувачі взагалі відсутні, електрогосподарство знаходяться у занедбаному стані, а система протипожежного захисту, яка розташована на технічному поверсі, внаслідок неналежного контролю з боку їх балансоутримувачів взагалі розукомплектована.

Фахівці ДСНС виявлені недоліки вказали у приписах. За результатами перевірки на керівників житлово-комунального господарства за неналежне утримання системи протипожежного захисту по вулиці Київська, 77 буде накладено адміністративні стягнення, а до органів влади буде підготовлено інформацію щодо протипожежного стану будинку підвищеної поверховості.

Разом з тим, слід зазначити, що надійний протипожежний захист висоток залежить не тільки від автоматики. Самі мешканці повинні більш відповідально ставитися до власної безпеки, не продовжувати перебудовувати коридори, захаращувати балкони і лоджії різними речами, бути мовчазними спільниками розкрадачів систем протипожежного захисту. Тоді навряд чи можна буде повністю виключати вірогідність виникнення надзвичайної події з відповідними невтішними наслідками. Наявне становище з багатоповерхівками в Рівному погіршує й відсутність відповідної техніки-пожежної автодрабини чи автопідіймача, висотою до 45 метрів для подачі води на верхні поверхи й евакуації з них людей внаслідок виникнення пожежі.

Слід додати, що у Рівненській області знаходиться 23 будинки підвищеної поверховості, з яких 21- житлові. Зокрема, в обласному центрі розташовано 17 житлових «висоток». Ці будинки постійно знаходяться під пильним наглядом співробітників Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

Задля безпеки громадян щорічно проводиться ряд заходів профілактичного напрямку, серед яких планові перевірки зазначених споруд, у тому числі із залученням представників житлово-комунальних господарств, у яких на балансі перебувають багатоповерхівки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ