У Рівненській області рятувальники провели спільне навчання з представниками лісгоспу

У Рівненській області рятувальники провели спільне навчання з представниками лісгоспу

18.04.14 11:55 0 650
15 квітня на базі Масевицького лісництва ДП «Рокитнівський лісгосп» було проведено відпрацювання спільних дій пожежно-рятувальних підрозділів району та лісогосподарських підприємств з гасіння можливих пожеж в екосистемах.

За сценарієм тренувань, о 12:30 за номером «101» надійшло повідомлення від чергового лісгоспу про загоряння в 16 кварталі лісового масиву Масевицького лісництва. Гасіння пожежі здійснювалось силами Рокитнівського ДЛГ. Для недопущення поширення пожежі трактором було проведено оборювання місця загоряння, пожежний автомобіль ГАЗ-66 приступив до ліквідації пожежі.

Проте, через сильні пориви вітру вогонь перекинувся та розповсюдився серед лісового масиву. Тому на допомогу лісівники викликали черговий підрозділ 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники оперативно прибули на місце події і після розвідки та погодження дій приступили до ліквідації пожежі. Спільними зусиллями вогонь було локалізовано, що дало змогу залучити представників лісової охорони до ліквідації осередків загоряння за допомогою шанцевих оприскувачів. На протязі години лісова пожежа була ліквідована.

Заключним етапом заходу став розбір проведення навчання, оцінка дій залучених сил та засобів. За ходом тренувань стежили керівництво лісгоспу та всі лісничі.

ДПРЧ-10 смт. Рокитне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ