У Рівненській області мобільно-консультаційний пункт завітав до школярів та мешканців житлового сектору

У Рівненській області мобільно-консультаційний пункт завітав до школярів та мешканців житлового сектору

18.04.14 12:14 0 642
14 квітня рятувальники спільно з працівниками Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели профілактично-роз’яснювальну роботу з питань пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності з учнями навчальних закладів та відвідали сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах на території сіл Поляна і Тинне Сарненського району.

Рятувальники і соцпрацівники роз’яснили дітям вимоги правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а також порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів та у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події. У ході спілкування з школярами особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного та безпечного поводження під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду. Також школярам продемонстрували повчальний мультфільм та роздали застережливі листівки із правилами безпечної життєдіяльності.

Відвідавши навчальні заклади, рейдівці відправилися проводити профілактичні масово-роз’яснювальні заходи у житловому секторі. У першу чергу відвідували домоволодіння тих мешканців, що відносяться до так званої «категорії ризику»: одиноких, престарілих громадян, багатодітні та неблагополучні родини.

Рятувальники наголошували людям на необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті, проінструктували про небезпеку спалювання сухого листя, залишків сухої рослинності і чагарників в господарських угіддях, на присадибних ділянках і полях, поблизу лісових масивів та уздовж автодоріг, а також селянам роз’яснили як необхідно діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події. Аби громадяни завжди могли пригадати важливі правила безпеки, рятувальники надали їм застережливі листівки та пам’ятки із порадами як уникнути лиха.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Волинь: на Ківерцівщині ...

КОМЕНТАРІ