Сергій Рудик: Ми маємо перейняти кращі практики застосування європейського досвіду реформування сфери земельних відносин

Сергій Рудик: Ми маємо перейняти кращі практики застосування європейського досвіду реформування сфери земельних відносин

18.04.14 08:04 0 692
Символічно, що перша офіційна зустріч новопризначеного очільника земельного відомства Сергія Рудика пройшла саме з представниками Європейського Союзу – з керівниками проекту технічної допомоги ЄС Twinning "Допомога у розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні" та представниками посольств Королівства Нідерландів, Федеративної Республіки Німеччина та Литовської Республіки, що підтверджує підтримку курсу поглиблення політичних та економічних зв'язків з європейською спільнотою.

– Курс України визначено – це євроінтеграція. Це право ми вибороли у важкому та кровопролитному протистоянні із злочинною владою та її іноземними покровителями. Ми маємо перейняти кращі практики застосування європейського досвіду та підходи щодо реформування сфери земельних відносин, – наголосив Голова Держземагентства України Сергій Рудик у виступі під час зустрічі з експертами та дипломатами з країн ЄС.

Крім того, керівник Держземагентства відзначив, що покладає великі надії на реалізацію проекту Twinning та сподівається, що всі заплановані результати будуть досягнуті вчасно та матимуть практичне значення для подальшого реформування національного законодавства, впровадження кращих напрацювань ЄС, особливо з питань забезпечення прозорості земельних відносин, ліквідації корупції та підвищення кваліфікації працівників галузі.

– Попри труднощі, які виникли у ході реалізації проекту внаслідок революції, ми налагодили ефективну співпрацю з нашими українськими колегами. Вже з упевненістю можу сказати, що наша плідна співпраця незабаром принесе нам позитивні результати, – зауважив у вітальному слові Ніколас Босманс, керівник проекту від Нідерландів.

– Ефективне управління землями державної власності і розвиток Державного земельного кадастру – це головні пріоритети на порядку денному нового керівництва держави, – зазначив заступник Голови Держземагентства України Євген Бердніков.

Також він звернув особливу увагу європейських колег на питаннях інтеграції Національної інфраструктури геопросторових даних України з європейською уніфікованою системою. Представники посольств Нідерландів, Німеччини та Литви підтвердили прихильність та політичну підтримку цього важливого проекту ЄС.

Партнери висловили задоволення прогресом проекту Twinning. У наступному кварталі передбачається проведення ще більшої кількості практичних заходів, таких як семінари і навчання для українських спеціалістів сфери земельних відносин.

Довідково:

Проект Twinning є інструментом технічної допомоги Європейського Союзу між органами державної влади країн-членів ЄС та країни-бенефіціара, метою якого є допомога останній у покращенні та підсиленні адміністративного функціонування органів державної влади, їх структури, людських ресурсів, управлінського потенціалу, що має сприяти введенню в національне законодавство норм законодавства ЄС.

Реалізацію проекту Twinning"Допомога у розвитку відкритого і прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні" для Державного агентства земельних ресурсів України було розпочато 8 січня 2014 року.Право на реалізацію проекту зі сторони ЄС було надано консорціуму, який складається з Королівства Нідерландів, Федеративної Республіки Німеччина і Литовської Республіки.

Головною метою проекту є розвиток ринку сільськогосподарських земель в Україні, сприяння у створенні ринкової земельної та аграрної політики на основі запровадження ефективного ринку землі та забезпечення безпеки землеволодіння для усіх типів власників і користувачів земельних ділянок, удосконалення земельного законодавства на основі найкращих практик ЄС, підвищення професійної спроможності фахівців, залучених до чотирьох пріоритетних секторів:

– обіг земель (включаючи оцінку земель);

– консолідація земель і землеустрій;

– управління землями (включаючи управління землями державної власності);

– земельний кадастр і розбудова земельної інформаційної системи.

Реалізація проекту відбуватиметься протягом 21 місяця.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: хочеш ...
Наступна новина: На Буковині дільничний ...

КОМЕНТАРІ