Звернення голови Тернопільської обласної ради Василя Хомінця до всіх суддів щодо забезпечення прозорості у процедурі обрання голів суду та їх заступників

Звернення голови Тернопільської обласної ради Василя Хомінця до всіх суддів щодо забезпечення прозорості у процедурі обрання голів суду та їх заступників

18.04.14 10:31 0 627
У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про відновлення довіри до судової системи України» припинено повноваження голів та їх заступників вищих спеціалізованих судів, апеляційних судів, місцевих судів, секретарів судових палат вищих спеціалізованих судів, їх заступників та секретарів судових палат апеляційних судів.

Відповідно до вимог зазначеного Закону виконувачі обов’язків голів суду повинні скликати збори суддів з метою обрання керівного складу суду.

Проте останні події та повідомлення у засобах масової інформації свідчать про намагання в окремих судах Тернопільської області провести «таємні» збори суддів, без допуску журналістів та без публічного контролю за легітимністю такої процедури. Такі прикрі випадки ще більше посилять недовіру суспільства до судової влади в країні.

У попередньому судовому корпусі України було чимало «союзників» режиму, які допомагали владі руйнувати судочинство, позбавляли суддів права на професійну діяльність, перетворивши їх на обслуговуючий персонал. Саме такі судді і заслуговують на заміну іншими.

Шановні судді!

Пам’ятайте, підвалинами демократичного устрою є незалежна судова влада.Суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує захист гарантованих Конституцією України та законами прав і свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб, інтересів суспільства і держави. Це велика відповідальність, і саме тому у цивілізованих демократичних державах судді при здійсненні правосуддя підкоряються лише закону і тільки закону, а політичним амбіціям.

Закликаю виконувачів обов’язків голів суддів та інших суддів Тернопільської області провести збори суддів відкрито, за участі громадського активу, переобрати попередніх голів суду, завчасно повідомляти представників громади Тернопільської області через засоби масової інформації про дату, час та місце проведення зборів суддів. Лише у такий спосіб суспільство матиме можливість спостерігати за дотриманням принципів прозорості та неупередженості у питанні обрання голів суду та їх заступників.

Переконаний, що судді відповідально проведуть вибори голів судів та їх заступників, обравши гідних, принципових керівників, для яких суддівська честь є основою у роботі.

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Хмельниччина: проведено ...

КОМЕНТАРІ