Мета зустрічі - обґрунтування туристично-гастрономічної парадигми, яка б сприяла соціально-економічному розвитку туристичних підприємств та Української держави.
Девіз круглого столу “Гастрономічний туризм Тернопільської області: реалії та перспективи” - “Хочеш довідатися культуру регіону – спробуй його на смак!”
Гастрономічний туризм є складовою культурно-пізнавального виду туризму, який має одні з найкращих можливостей для розвитку на Тернопільщині, - каже проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ Василь Брич.
Начальник управління з питань туризму та курортів облдержадміністрації Леся Серетна зазначила, що жителі нашого краю бережуть традиції побуту та кулінарії етнічних груп, які віками належали до територій Поділля, Галичини і Волині. З метою підтримки подієвого, культурно-пізнавального туризму та популяризації населених пунктів області управління впродовж років cприяє в організації фестивалів та святкових урочин гастрономічного спрямування, які відбуваються завдяки активній ролі громадськості та підприємців.
- «КоропФест» в смт. Коропець Монастирського району (увійшов у топ найоригінальніших фестивалів України 2012 року);
- «Борщ’Їв» у Борщові, який проводиться у рамках фестивалю «В Борщівському краї цвітуть вишиванки»;
- фестиваль лемківської кухні у рамках фестивалю «Дзвони Лемківщини»;
- «КапуснякФест» і «ВареникФест» у Збаражі, які відбуваються у рамках відкриття туристичного сезону.
В області відбувалися гастрономічні акції: у 2009 році у с. Підгороднє на території бару «Чумацький шлях» Петро-Павлівське рибальське частування», у 2013 році вперше проведено фестиваль куті.
Кулінарні фестивалі є невід’ємною складовою при проведенні всіх масштабних презентаційних заходів.
Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Прикарпаття просить у ...
Наступна новина: Сергій Рудик: Ми маємо ...