«Антимагнітна» кампанія на КП «Луцькводоканал»

«Антимагнітна» кампанія на КП «Луцькводоканал»

19.04.14 19:31 0 1434
Найближчим часом КП «Луцькводоканал» планує встановити антимагнітні індикатори на приладах обліку недобросовісних споживачів. Ноу-хау водоканалу дозволить відстежити будь-які спроби впливу на роботу водолічильників і дасть можливість застосовувати штрафні санкції стосовно «крадіїв» води.

16 квітня на КП «Луцькводоканал» відбувся виїзний семінар, метою якого було вивчення питання можливості впливу на недобросовісних споживачів за допомогою антимагнітних стрічок.

Юрій Корецький, заступник директора з економіки та фінансів семінар розпочав з акценту на тому, що аналізуючи дані оплат за послуги водопостачання та водовідведення, виникають сумніви стосовно «достовірних» показників певної категорії споживачів. – «Деякі недобросовісні абоненти намагаються зменшити показники лічильників, встановлюючи у них на корпусі магніти, щоб загальмувати роботу механізму аби той рахував кубометри повільніше. Відповідно, є окрема категорія абонентів, де щомісяця по лічильнику йде однакове споживання холодної води на рівні 1-2 куб.м (при нормі споживання 5,48 куб.м на 1 людину при відсутності лічильника), а в квартирі постійно проживає 3-4 людини. Щоб унеможливити несанкціоноване втручання в роботу лічильників та «присікти» махінації з водою, з травня ми плануємо розпочати «антимагнітну» кампанію серед недобросовісних абонентів міста Луцька – зауважив Юрій Михайлович.

Після цього, Віктор Цвяк, начальник відділу збуту продемонстрував присутнім антимагнітні стрічки різних виробників та показав на практиці принцип їх роботи. Зваживши всі «за» та «проти» представники водоканалу зупинилися на одному з запропонованих варіантів. Він являє собою спеціальну пломбу з розміщеним на ній елементом, покритим шаром захисного полімерного покриття. При впливі на механізм приладу обліку зовнішнім магнітним полем відбувається зсув магнітних елементів. При цьому індикатор змінює зовнішній вигляд – виявляється кольорова індикація – яскраві жовті «крапки». Тому приховати факт втручання в роботу лічильника вже не вдасться.

Довідка. Індикатор відповідає вимогам методикам НКРЄ (Постанова НКРЄ від 14 жовтня 2010 року №1338 «Про затвердження Методики визначення обсягу та вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил користування електричною енергією»), сертифікований в Державній системі сертифікації УкрСЕПРО.

Разом з цим, позбутися від такої пломби також не вийде. Кожна антимагнітна стрічка буде мати індивідуальний порядковий номер, який дублюється на відривній частині наклейки і буде фіксуватися у журналі реєстрації. При спробі зняття антимагнітної стрічки порушується структура індикатора, що відразу помітить контролер. Виявлені порушення будуть доказом втручання в роботу водоміра у суді та слугуватимуть підставою для нарахування значних штрафних санкцій.

За повідомленням прес-служби КП «Луцькводоканал»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: Кримчани зможуть скласти ...

КОМЕНТАРІ