На Закарпатті затримано лікаря, який вимагав хабар за довідку про здоров'я водія

На Закарпатті затримано лікаря, який вимагав хабар за довідку про здоров'я водія

19.04.14 09:03 0 719
Він отримав 1800 гривень. Це була лише частина з 3 тисяч гривень, які вимагав медик.

У Берегівську міліцію звернувся із заявою житель одного з сіл району. Він повідомив про те, що лікар Берегівської поліклініки вимагає від нього хабар в сумі 3 тисяч гривень за видачу кільком громадянам медичних документів про придатність до керування транспортним засобом.

Справою зайнялись працівники Державної служби по боротьбі з економічними злочинами, які затримали грошолюбивого лікаря на автостоянці біля поліклініки. В нього були вилучені грошові кошти в розмірі 1800 гривень – 9 мічених купюр номіналом по 200 гривень, на яких були виявлені під ультрафіолетовою лампою написи «Хабар».

Даний факт отримання неправомірної вигоди задокументовано, лікарю повідомлено про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання щодо підозрюваного в хабарництві запобіжного заходу. Слідство повинно встановити масштаби «діяльності» берегівського хабарника від медицини.

– Боротьба з хабарництвом на Закарпатті триває, і я гарантую громаді, що вона буде системною, – запевнив очільник закарпатської міліції полковник Сергій Шаранич.

СЗГ УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ