Україна вимагає від Росії невідкладно виконати те, що підписано в Женеві, - Арсеній Яценюк

Україна вимагає від Росії невідкладно виконати те, що підписано в Женеві, - Арсеній Яценюк

19.04.14 18:54 0 751
«Ми очікуємо, що Росія невідкладно відкличе свої розвідувально-диверсійні групи, перестане спонсорувати так званих протестувальників і підтримувати терористів та сепаратистів»,- наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на позачерговому засіданні Уряду увечері четверга, 17 квітня.

Він нагадав, що за результатами шньої зустрічі в Женеві, яка проходила в чотиристоронньому форматі за участі Міністра закордонних справ України Андрія Дещиці, Міністра закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, Державного секретаря США Джона Керрі та Міністра МЗС Росії Сергія Лаврова, була ухвалена спільна заява: «Російська Федерація в цій заяві змушена була засудити екстремізм. Також ця заява, яка підписана Росією, передбачає негайне роззброєння незаконних формувань, що стосується незаконних військових формувань на територіях Донецької, Луганської і інших східних областей».

Також, наголосив Арсеній Яценюк, це рішення передбачає невідкладне звільнення захоплених приміщень: «Це приміщення адміністрацій, органів внутрішніх справ, Служби безпеки і інші незаконно захоплені екстремістами приміщення».

Виконанню підписаних домовленостей сприятиме місія ОБСЄ, яка зараз перебуває в Україні

«Хочу невідкладно звернутись до екстремістів і терористів, які далі тримають зброю в руках і незаконно займають адміністративні будівлі, будівлі органів внутрішніх справ та Служби безпеки. Росія була змушена засудити екстремізм і підписатись під тим, щоб всі бандформування були невідкладно роззброєні і вийшли з приміщень. Виходьте, ваш час закінчився», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що українська сторона взяла на себе зобов’язання «амністувати тих мирних протестувальників, які вийдуть з приміщень, залишать зброю»: «Такі особи не будуть переслідуватись, окрім тих, які вчинили важкі злочини. Це в першу чергу вбивство, яке ні при яких обставинах ніхто нікому не простить».

«Ми ще раз заявляємо свою однозначну позицію: українська влада не просто готова до діалогу, а веде діалог із сходом і заходом. Тому що Україна – це і Донецьк, і Львів, і Луганськ, і Тернопіль. Україна – це Київ, який є столицею всієї великої України, до якої входить і територія Криму», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що за результатами зустрічі в Женеві Україна очікує, «що Росія невідкладно відкличе свої розвідувально-диверсійні групи, перестане спонсорувати так званих протестувальників, які тримають в руках автомати АК-100, що знаходяться тільки на озброєнні в російській армії, перестане підтримувати терористів і сепаратистів»: «Тоді нам не треба буде зустрічатись в Женеві. Тоді ми всередині країни самостійно наведемо порядок, якщо Російська Федерація не буде постійно підігравати терористам, створювати мережі, фінансувати їх і дестабілізувати ситуацію в Україні».

Західні партнери, за словами Глави Уряду, чітко заявили, «що якщо ці домовленості не будуть виконані, Захід перейде до наступного етапу санкцій, які будуть мати дуже сильний вплив на економіку сусідньої Росії».

«Звертаємось невідкладно виконати те, що підписав російський міністр, і дати спокій Україні. Хай вони займаються в себе своїми російськими проблемами. Їх там вистачає. І нам їх експортувати не потрібно», - підкреслив він.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На передвеликодньому ...
Наступна новина: Виконавчому комітету ...

КОМЕНТАРІ