Хмельниччина: відкриття обласної виставки-конкурсу писанкарства та вишивки на пасхальну-тематику «Диво - писанка»

Хмельниччина: відкриття обласної виставки-конкурсу писанкарства та вишивки на пасхальну-тематику «Диво - писанка»

19.04.14 14:11 0 789
Департамент освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді спільно з Хмельницькою обласною бібліотекою для юнацтва 17 квітня презентували обласну виставку-конкурс писанкарства та вишивки на пасхальну тематику «Диво – писанка» учнів та працівників професійно-технічних навчальних закладів.

Відкриття відбулось у приміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва, з вітальним словом до оглядачів звернулась Григорчук Т.В. – директор Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді, Березюк Н.М. – завідуюча відділом мистецтв, також до слова були запрошені Голунський В.М. – мистецтвознавець, член національної спілки художників України який зазначив, що чим би не прикрасили великодні доробки, вони вже святкові, тому важливо, які почуття і думки ви вкладаєте у свою роботу.

Вироби учнів та працівників професійно-технічних навчальних закладів області, серед яких безліч писанок, вишитих рушників, серветок виконаних у найрізноманітніших техніках, не залишать байдужими поціновувачів української пасхальної традиції.

Відрадно, що писанкарство дивує новітніми техніками виконання: авторські техніки, декупаж, квілінг, дряпанки та крашанки. Вибір на будь який смак та вподобання. Яскраві, неординарні, творчі та креативні. Цікаво, що в оформленні писанок використані майже усі підручні матеріали – кольоровий папір, крупи, фарби, бісер, стрічки, паперові серветки з візерунками, цибулиння, наліпки та навіть макарони.

Загадковий орнамент писанок не тільки чарує своєю вишуканістю та гармонією колориту, а й несе прадавні символи світорозуміння і навколишньої природи, єднає нас з традиціями минулого та задає сучасний тон. Приємно вражає і те, що виставкою хмельничани цікавляться активно, із захопленням, а напередодні Великого свята - Світлого Христового Воскресіння така виставка має особливе значення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцька міська рада ...

КОМЕНТАРІ