На Хмельниччині народна майстриня заплатила шахраєві за власну картину 12 000 гривень

На Хмельниччині народна майстриня заплатила шахраєві за власну картину 12 000 гривень

19.04.14 10:59 0 725
На Хмельниччині за допомогою до працівників міліції звернулася 53-річна жінка, яку невідомий шахрай обібрав до нитки. Подолянка хотіла заробити на продажу своїх картин, а, натомість, втратила 12 тисяч власних заощаджень.

Жінка вишила картину бісером та вирішила її продати за допомогою мережі Інтернет. Аби знайти достойного покупця, майстриня свій виріб сфотографувала, детально описала та всю інформацію зі знімками розмістила на одному зі спеціалізованих інтернет-сайтів. Свою працю жінка оцінила у 1700 гривень. Невдовзі клієнт знайшовся. Чоловікові картина надзвичайно сподобалася, і він запропонував майстрині зробити передоплату, аби вже точно виріб не потрапив в інші руки. Та тільки зраділа, не запідозривши нічого лихого. І коли покупець запропонував знайти банкомат і ввести номер рахунку нібито для здійснення переказу, це і подальші його вказівки виконала без жодної перестороги. Майстриня отямилася лише тоді, коли на мобільний телефон від банку прийшло повідомлення про те, що з її картки знято 12 тисяч гривень.

Як повідомив начальник Кам‘янець-Подільського міськвідділу міліції Юрій Дахно, наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає відповідальність у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Юрій Валентинович також наголосив, що розкривати такі злочини вкрай важко, оскільки зловмисники, як правило, знаходяться в іншому куточку держави.

Тож правоохоронці вкотре попереджають: будьте обережні, здійснюючи будь-які операції через Інтернет, особливо — фінансові.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дільничні інспектори ...

КОМЕНТАРІ