Леонід Прус: Необґрунтованого зростання ціни на хліб масових сортів не маємо допустити

Леонід Прус: Необґрунтованого зростання ціни на хліб масових сортів не маємо допустити

19.04.14 10:01 0 736
Під головуванням Леоніда Пруса відбулася нарада з представниками хлібопекарських підприємств області. «Ми розуміємо проблеми хлібопекарської галузі, які виникають у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією в державі, тому мета нашої шньої наради - це вивчення ситуації на ринку хлібобулочних виробів та вирішити все для того, щоб не допустити необґрунтованого зростання ціни на хліб масових сортів», - підкреслив голова облдержадміністрації на початку зустрічі.

Нині в області працює 11 хлібозаводів та більше 100 малих і приватних підприємств, які повністю забезпечують потребу населення області в хлібобулочних виробах. Ними виробляється 100 тис. тонн хлібобулочних виробів в рік. Питома вага хліба масових сортів по основних хлібопекарських підприємствах складає більше 65%.

Очільник краю підкреслив, що влада вживає усіх заходів щодо врегулювання зазначеної проблеми. Хлібопекарським підприємствам області виділено помісячно на період до 31 грудня 1600 тонн пшеничного борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду за фіксованими цінами, здійснює контроль за формуванням ціни в роздрібній торгівлі, виведення виробництва хліба з « тіні». Також йшлося і про те, що згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 29.04.2011 року обмежено рентабельність виробництва хліба масового вжитку до 6 відсотків, борошна пшеничного вищого, першого і другого гатунку та житнього обдирного до 5 відсотків.

«Ціна на хлібобулочні вироби на в області контрольована і регульована та не даремно залишається найнижчою в Україні. Але враховуючи ситуацію з енергоносіями та паливно-мастильними матеріалами, ми разом із вами повинні зробити все, щоб не допустити соціальної напруги в області через підняття цін на хліб масових сортів на основних підприємствах області», - сказав Леонід Прус.

Про цінову ситуацію на хлібобулочні вироби масового вжитку в торгівельній мережі доповіла Людмила Сус, завідувач сектором державної інспекції з контролю за цінами в області. З інформацією про регулювання ціноутворення на хлібобулочні вироби соціально важливих сортів виступила Олена Дмітрієнко, заступник директора Департаменту економіки облдержадміністрації. Віталій Олуйко, голова обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України в області інформував про стан та проблеми ринку виробництва, реалізації хлібобулочних виробів і шляхи їх розв’язання. Як постачається борошно хлібопекарським підприємствам області з інтервенційного фонду розповів Андрій Янчук, постійний представник ПАТ Аграрний фонд в області. Сергій Гаврилюк, заступник директора Богдановецького комбінату хлібопродуктів виступив з інформацією про порядок відпуску борошна хлібопекарським підприємствам області Богдановецьким комбінатом хлібопродуктів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ