39 нових автомобілів екстреної медичної допомоги курсуватимуть Хмельниччиною

39 нових автомобілів екстреної медичної допомоги курсуватимуть Хмельниччиною

19.04.14 08:00 0 652
Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав нові автомобілі марки PEUGEOT BOXER. У день передачі у заклад завітав голова облдержадміністрації Леонід Прус. Разом з головою обласної ради Іваном Гончаром високопосадовці оглянули нову техніку та ознайомились з умовами роботи Центру.

Завдяки отриманню автомобілів буде наполовину оновлений парк санітарних автомобілів області. 39 машин коштують 25 млн. 350 тис. грн. З них 6 автомобілів виробництва ТОВ “АВТОСПЕЦПРОМ” та 33 автомобіля виробництва ПАТ “Науково-виробниче об’єднання” “ПРАКТИКА”, Україна. Вартість одного автомобіля становить 650,0 тис.грн., у т.ч. медичне оснащення та вироби медичного призначення на загальну суму 160 тис.грн..

Кожний з цих автомобілів оснащений медичною апаратурою та виробами медичного призначення кращих світових виробників Німеччини, Іспанії, Італії, США, Японії та інших країн. Це електрокардіографи з можливістю дистанційної передачі даних, дефібрилятори з кардіомоніторами, сучасне вентиляційно-респіраторне устаткування, ноші, інше обладнання для іммобілізації пацієнтів, кисневі балони, пульсоксиметри, пристрої для нагріву розчинів, глюкометри, системи догляду за диханням, відсмоктувачі. Це дасть змогу бригаді екстреної медичної допомоги надати повноцінну за обсягом та якістю медичну допомогу, довезти пацієнта до найближчого лікувального закладу та врятувати не одне людське життя.

Нові автомобілі отримають всі лікарські бригади Хмельницької, Кам’янець-Подільської та Шепетівської станцій медичної допомоги. Крім того, підстанції, в яких поки що функціонують виключно фельдшерські бригади, також отримають по одному автомобілю. Таким чином, по 7 нових автомобілей працюватимуть на Кам’янець-Подільській та Шепетівській станціях, 20 - на Хмельницькій та 5 — у відділі виїзної консультативної допомоги обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Введення в роботу автомобілів медичної допомоги здійснюватиметься після відповідної реєстрації їх в органах ДАЇ, отримання дозволів на використання проблискових маячків та страхових полісів цивільної відповідальності.

«Усі автомобілі високого класу. Завтра очікуємо ще три – найвищого. Вважаю, що це потужний крок вперед щодо надання нашим жителям вчасних і якісних медичних послуг. Для отримання необхідних дозволів і реєстрації машин потрібно близько 67 тисяч гривень. Буде дано доручення Департаменту фінансів та Департаменту охорони здоров’я віднайти ці кошти і якнайшвидше завершити необхідні процедури. Думаю, за кілька тижнів машини вже курсуватимуть Хмельниччиною», - зазначив Леонід Іванович.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку розповіли як ...

КОМЕНТАРІ