Хмельниччина: щоб Великодні свята пройшли безпечно!

Хмельниччина: щоб Великодні свята пройшли безпечно!

19.04.14 10:40 0 714
20 квітня весь православний світ відзначатиме велике релігійне свято – Воскресіння Христове. Цього дня до культових закладів завітає чимало людей, що вимагає від священнослужителів та прихожан суворого дотримання вимог правил пожежної безпеки. Адже нерідко під час масових заходів у церковних спорудах із-за необережного поводження з вогнем виникають пожежі, що призводить до загибелі людей та значних матеріальних втрат.

Щоб уникнути подібних неприємностей Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області звертається до настоятелів церков, храмів та прихожан дотримуватися правил пожежної безпеки під час богослужінь у Великодні свята.

Шановні настоятелі церков та храмів!

Утримуйте в належному протипожежному стані приміщення та будівлі, організуйте виконання елементарних заходів із попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час богослужінь.

Звертаємо Вашу увагу на забезпечення первинними засобами пожежогасіння в місцях проведення масових заходів (вогнегасниками, відрами з водою та піском), проведення додаткових інструктажів із питань пожежної безпеки з відповідальними працівниками. Особливу увагу приділіть стану електрогосподарства, системам опалення та місцям встановлення свічок.

Також звертаємо Вашу увагу на стан шляхів евакуації та евакуаційних виходів із приміщень та будівель: вони повинні бути вільними, відчиненими та не захаращені.

Не залишайте без нагляду запалені свічки, намагайтесь уникати перевантаження електричних мереж, не застосовуйте тимчасові дільниці електромережі, не прокладайте електромережі поверхнею горючих матеріалів.

Будьте обережними з відкритим вогнем. Розташуйте свічки подалі від занавісок, гардин та інших горючих предметів. Під час церковних служб та проповідей звертайте увагу населення на дотриманні правил безпеки життєдіяльності.

Шановні прихожани!

Будьте особливо пильними та обережними користуючись свічками. Тримаючи її в руках, слідкуйте, щоб вогонь не потрапив на ваші особисті чи чужі речі. Не залишайте без нагляду церковні атрибути, такі як лампадки та запалені свічки. Це є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж.

Шановні громадяни! Щоб свята пройшли без прикрих пригод, рятувальники Хмельниччини звертаються до Вас із застереженням дотримуватись правил пожежної безпеки в релігійних закладах! Будьте обережними під час богослужінь! У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ