Російський Червоний хрест захопив відділення українських кОлег у Криму

Російський Червоний хрест захопив відділення українських кОлег у Криму

19.04.14 08:39 0 672
Російський Червоний хрест після анексії Криму, порушивши міжнародні принципи, захопив відділення Товариства Червоного хреста України в автономії. Про це заявило керівництво українського суспільства.

За оцінками президента Товариства Червоного хреста України Івана Усиченка, майно було захоплено на суму близько $ 5 млн. «Майно не опечатано. Просто на базі нашої організації було проведено установчу конференцію (російського Червоного хреста, – ред.), і це майно залишилося за російським Червоним хрестом», – сказав він.

Усиченко зазначив, що росіяни захопили приміщення, оргтехніку. Також в руках росіян опинився запас продуктів, призначений на випадок надзвичайних ситуацій. За його словами, майно має бути повернуто. «Нехай російський Червоний хрест створює свою організацію (у Криму – ред.) і робить необхідне оснащення для своєї діяльності», – сказав він.

Також, у зв’язку з подією, на поставлено під сумнів реалізацію програм Червоного хреста по боротьбі з туберкульозом, СНІДом, підкреслив заступник генерального секретаря Товариства Червоного хреста України Валерій Серговський.

Російський Червоний хрест порушив три основні принципи діяльності гуманітарних організацій.

Було порушено принцип нейтральності, згідно з яким Червоний хрест не може брати участь на одній зі сторін конфлікту, по-друге, принцип єдності, згідно з яким у будь-якій країні повинна здійснювати свою діяльність тільки одна гуманітарна організація.

Також було порушено принцип універсальності. Згідно з ним, всі товариства Червоного хреста у світі повинні діяти в єдності, і зобов’язані допомагати один одному.

Товариство Червоного хреста України вже звернулося до своїх російських колег, щоб припинити діяльність, спрямовану на захоплення власності товариства у Криму. Також українське товариство звернулося до міжнародної Федерації товариств Червоного хреста і Червоного півмісяця, а також Міжнародного Комітету Червоного хреста з проханням розпочати консультації з залученням українців і росіян для того, щоб забезпечити цілісність Товариства Червоного хреста України, а також впровадити міжнародні механізми впливу на уряди та національні товариства країн, якими порушуються положення статуту міжнародного руху Червоного хреста і Червоного півмісяця, пише ZN.UA.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області за ...

КОМЕНТАРІ