Група львів’ян побувала на Херсонщині – вітали військових з Великоднем

Група львів’ян побувала на Херсонщині – вітали військових з Великоднем

19.04.14 19:16 0 837
Львівські молодіжні лідери, блогери та журналісти відвідали українських військових на Херсонщині, привітали їх з Великоднем та передали подарунки від львів’ян – паски, писанки та вишиванки.

Про це 18 квітня на прес-конференції повідомив один із організаторів акції, голова правління Центру інформаційних досліджень «Меридіан» Олександр Лавринович.

За його словами, поїздка тривала 9-12 квітня за сприяння Західного регіонального медіацентру Міноборони і мала певний ступінь ризику, адже на Херсонщині – південний кордон України, що межує з окупованим Кримом.

О.Лавринович поділився своїми враженнями від загальної ситуації у Херсонській області.

«Системно і ритмічно працює місцева влада на Херсонщині, на своїх місцях перебувають керівники правоохоронних органів. Будь-які спроби розбурхати ситуацію в регіоні є невдалими, вони виявляються оперативно і завчасно. Зокрема, спроба захоплення Новокаховської ГЕС була придушена на початках», – розповів О.Лавринович.

Львів’яни відвідали стратегічно важливі об’єкти – Новокаховську ГЕС та Північно-кримський канал, військові частини та місця дислокації українських військ на Херсонщині, передали військовим подарунки – паски, писанки та вишиванки.

«Для всі було важливо, що львів’яни не побоялися, приїхали, аби висловити свою підтримку», – розповів О.Лавринович.

Представник Західного регіонального медіа центру Міноборони Володимир Скоростецький зазначив, що 80% українських військових, які охороняють південний кордон України – контрактники.

«Це професійні солдати, які знають, що роблять. Зокрема, вони виловлюють невеликі групи осіб, які намагаються з немирними цілями проникнути з окупованого Криму на територію України», – розповів В.Скоростецький.

За його словами, на Херсонщині перебувають військові з різних регіонів України, у тому числі з Криму та Львівщини. Хлопці проживають у спартанських умовах, ночують у наметах у полі. Однак, українське військо має велику підтримку з боку місцевих мешканців – люди постійно приносять солдатам їжу. Також у місцях дислокації військ налагоджено культурне життя – тути приїжджають з виступами естрадні гурти, школярі. У кожній військовій базі діє молитовний намет.

Львів’яни повернулися з Херсонщини з багатим відео-, фото та інформаційним матеріалом, який обіцяють оприлюднити на місцевому телебаченні та в інших ЗМІ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ